Waarom worden japanse koksmessen maar aan 1 kant geslepen?
Ik vraag me af of daar een reden voor is.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik vraag me af of daar een reden voor is.
Ik heb een heerlijk recept voor soep in de slowcooker. Een van de ingrediënten is gerookte varkensschenkel. Dit is lastig te krijgen. Weet iemand wat hiervoor een goed alternatief is? (het moet ruim 7 uur in de slowcooker). Ik kook vaak en graag vegetarisch, maar voor dit recept wil ik wel graag vlees gebruiken. Alvast bedankt voor het meedenken!
Ik ben op zoek naar een 1 pits kook/sudderplaat die je echt op de graden nauwkeurig in kan stellen.
Ik bedoel dan ook, als je hem instel op b.v. 60 graden dat het ook dan constant 60 graden blijft.
Ik heb nu een elektrisch kookplaatje, maar als je dat instel op stand 1,2,3 enz.
gaat het bij sudderen telkens aan en uit. En dan gaat het even koken en even later een poos niks.
Is een inductie plaatje beter?
Kortom ik zoek een plaatje met een echt constante temperatuur.
Ik kook sinds jaar en dag eieren, maar merk de laatste maanden dat het binnenste eiwit snotterig blijft.
Mijn methode: water aan de kook brengen en dan eieren (op kamertemperatuur) erin.
Ik koop eieren in grotere hoeveelheden bij 'de kippenboer'.
Ik kook eieren per 15-20 stuks tegelijk, dus eierkokertje met 6 is wel een heel gedoe.
Ik bewaar eieren op kamertemperatuur in de trapkast.
Ik kookte de eieren vroeger 6m30s en zit inmiddels al op 7m15s. Het helpt niks. Maar het eigeel wordt wél steeds harder. (Iets wat ik niet wil; ik houd van (half-)zacht eigeel.
Waarom blijft het snotterig?
Maar vooral: wat te doen om al het eiwit hard te krijgen en eigeel nog steeds (half-)zacht?