Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Welk soort kookplaatje kan op een temperatuur worden ingesteld die dan constant wordt gehouden?

Ik ben op zoek naar een 1 pits kook/sudderplaat die je echt op de graden nauwkeurig in kan stellen.
Ik bedoel dan ook, als je hem instel op b.v. 60 graden dat het ook dan constant 60 graden blijft.
Ik heb nu een elektrisch kookplaatje, maar als je dat instel op stand 1,2,3 enz.
gaat het bij sudderen telkens aan en uit. En dan gaat het even koken en even later een poos niks.
Is een inductie plaatje beter?
Kortom ik zoek een plaatje met een echt constante temperatuur.

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Koken
5.1K
2

waarom stolt het eiwit niet meer zo goed?

Ik kook sinds jaar en dag eieren, maar merk de laatste maanden dat het binnenste eiwit snotterig blijft.
Mijn methode: water aan de kook brengen en dan eieren (op kamertemperatuur) erin.
Ik koop eieren in grotere hoeveelheden bij 'de kippenboer'.
Ik kook eieren per 15-20 stuks tegelijk, dus eierkokertje met 6 is wel een heel gedoe.
Ik bewaar eieren op kamertemperatuur in de trapkast.

Ik kookte de eieren vroeger 6m30s en zit inmiddels al op 7m15s. Het helpt niks. Maar het eigeel wordt wél steeds harder. (Iets wat ik niet wil; ik houd van (half-)zacht eigeel.

Waarom blijft het snotterig?
Maar vooral: wat te doen om al het eiwit hard te krijgen en eigeel nog steeds (half-)zacht?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Koken
11.3K
2