Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Kan soep zonder room of andere zuivel ook schiften?

Ik maak vaak broccolisoep: ik fruit een ui en wat knoflook, voeg daarna in roosjes gesneden broccoli toe, daar voeg ik weer anderhalve liter kippenbouillon aan toe. Nadat dit een mi uut of tien gekookt heeft, pureer ik de soep helemaal glad met een staafmixer. Dit doe ik echt lang, totdat de soep echt helemaal glad is. Maar dan. Als ik de soep daarna weer terug op het vuur zet om hem weer goed warm te krijgen na het staafmixen, dan verandert de soep na een tijdje en lijkt hij te gaan schiften. Er verschijnen allemaal kleine witte stipjes/belletjes ofzo. De soep smaakt er niet minder lekker om, maar het ziet er niet zo smakelijk uit. Wat is dit, is hier inderdaad sprake van schiften? Ik heb er dan dus geen druppel room, crème fraiche of andere zuivel in gedaan. En last but not least, als dit gebeurt, is er dan iets dat ik kan doen om de soep weer mooi glad te krijgen?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Koken
5.8K
1