hoe maak je peperkoek op de historische mannier zonder moderne bakmiddelen als zelfrijzend bakmeel?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Er is een trend naar slowcooking. Er zijn pannen die slow en snel koken aankunnen. Nu vraag ik me af, als slow cooking zo gezond is, is snel koken dan ongezond? Ik wil graag naar een gezondere leefstijl toe.
Ik vind genoeg uitleg online dat een airfryer gezonder is dan de gewone vet-friteuse. Maar is het ook gezonder of minder gezond om mijn broccoli (bv) in de airfryer crisp te bakken dan het is om het te koken en/of te roerbakken? Vooropgesteld dat ik het niet laat verbranden natuurlijk. Ik zal het op een graadje of 180 in korte tijd gaar bakken.
Ik maak vaak broccolisoep: ik fruit een ui en wat knoflook, voeg daarna in roosjes gesneden broccoli toe, daar voeg ik weer anderhalve liter kippenbouillon aan toe. Nadat dit een mi uut of tien gekookt heeft, pureer ik de soep helemaal glad met een staafmixer. Dit doe ik echt lang, totdat de soep echt helemaal glad is. Maar dan. Als ik de soep daarna weer terug op het vuur zet om hem weer goed warm te krijgen na het staafmixen, dan verandert de soep na een tijdje en lijkt hij te gaan schiften. Er verschijnen allemaal kleine witte stipjes/belletjes ofzo. De soep smaakt er niet minder lekker om, maar het ziet er niet zo smakelijk uit. Wat is dit, is hier inderdaad sprake van schiften? Ik heb er dan dus geen druppel room, crème fraiche of andere zuivel in gedaan. En last but not least, als dit gebeurt, is er dan iets dat ik kan doen om de soep weer mooi glad te krijgen?
hoi,
ik heb altijd gekookt met pakjes en zakjes, de laatste tijd heb ik geprobeerd veel dingen te maken zonder pakjes en zakjes maar gewoon met eigen kruiden. ik had hiervan verwacht dat het lekkerder zou smaken. mijn beleving is het tegenovergestelde! ik vind alles wat ik zelf geprobeerd heb te maken smaakloos en saai in vergelijking met als ik hetzelfde maak met een zakje. en ik heb al veel dingen geprobeerd. ik heb ook geprobeerd om meer zout te gebruiken maar dat is het ook niet, bovendien wil ik gezond eten, en is dat eigenlijk de hoofdreden dat ik zelf wik koken zonder pakjes.
aan zout ligt het dus niet, waaraan dan wel?
alvast bedankt!