Hoe kan ik voorkomen dat de pan wegglijdt van mijn inductiekookplaat?
De kookplaat is in beide richtingen waterpas gesteld, doch als ik schenken en roeren tegelijkertijd moet doen loopt de pan weg zodra er spetters op de plaat komen.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
De kookplaat is in beide richtingen waterpas gesteld, doch als ik schenken en roeren tegelijkertijd moet doen loopt de pan weg zodra er spetters op de plaat komen.
Soms maak ik een marinade voor enkele speklapjes of ander vlees of kip.
Dan gebruik ik de volgende poeders:
Ketoembar, djahé, sereh, laos, boemboe sate,koenjit,knoflook,uien.
Dan nog wat azijn of citroensap, ketjap manis,palmsuiker, wok olie of arachideolie olie.
Maar nu moet ik veel meer vlees marineren en kan ik de verhoudingen niet overzien.
Als ik achter de pannen sta gaat het goed mis. Ja echt niet overdreven. Goed. Mis.
Vaak brandalarm wat afgaat omdat het eten verbrandt. Ik kan niet omgaan met die pan vol eten en het fornuis. Ondanks vele pogingen (die mislukten) toch geprobeerd een kerst gerechtje te maken bij mijn schoonouders. Het resultaat: geen voorgerecht, brandalarm, keuken blauw van de rook en brandweer op de stoep (buren hadden die gebeld).
Ik ben geen keukenprinses maar ook geen smulpaap. Wel vind ik het belangrijk dat ik gezond eet zodat ik goed kan functioneren op het werk. Ik werk 50 uur per week. Daar ligt mijn talent en goal. Dat ik geen lekkerbek ben resulteert in het volgende: ik geniet meer van de goede gesprekken tijdens het eten dan het eten an sich. Wat mij betreft geniet ik dan net zoveel van een bitterbal dan van een tournedos of bouillabaisse. Enig idee hoe ik rltoch iedere dag die warme (of lauwe of koude met warm weer) hap vol essentiële vitaminen en bouwstoffen naar binnen krijg? Tijd om te leren koken heb ik niet. 50 uur per week werken vergt veel energie. In weekenden vaak druk met (kinder)verjaardagen en (kinder)cadeautjes kopen. Wie kan mij helpen?
Er komt een vriendin bij ons barbecueën, maar ze eet glutenvrij. Waar moet ik dan rekening mee houden?