Kan je in dit fonduestel (zie foto) ook een kaasfondue in maken of enkel vlees- en visfondue ?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik eet graag frietjes, en sinds kort heb ik een hetelucht friteuse gekocht en ben er dol op. In vergelijking met een gewone friteuse wordt hier amper 1 eetlepel vet gebruikt (meestal ontgeurde kokosolie en soms ghee: geklaarde boter).
Ik las vandaag een artikel over de schadelijke stof 'Acrylamide' op de website van het voedingscentrum die vooral vrijkomt wanneer je zetmeelrijke producten verhit boven de 120 graden.
Meer info hier:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/acrylamide.aspx
En hier:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Acrylamide
Ik vraag mij af of het mogelijk is om frietjes goudbruin of goudgeel te bakken op 100 à 110 graden? Zo ja, hoe lang duurt het dan ongeveer?
Op 170 graden duurt het 20-25minuten met de hetelucht friteuse.
Bijkomende tips en adviezen zijn welkom.
Ik heb een recept van 'raw carrot cake', met havermoutvlokken, dit hoeft dus niet gebakken te worden, daarom mijn vraag of de havermoutvlokken al gaar zijn en alleen vocht moeten opnemen, of dat ze eigenlijk gekookt moeten worden.
Ik ga een natte cake maken op basis van dit recept:
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram boter
250 gram suiker
3 eieren
snufje zout
Ik voeg waarschijnlijk ook nog een klein beetje van iets toe om de smaak. Ik denk gember stukjes en (droge) kokos rasp. Sowieso zal het een (semi) droge toevoeging worden en geen natte producten zoals fruit oid.
Hoeveel gram bruine basterd suiker moet ik gebruiken om 250 gram kristalsuiker te vervangen?