Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Hoe maak ik een echte ouderwetse oma’s zware cake?

Vroeger kon je bij supermarkt C1000 een kant en klare oma’s cake kopen. Gewoon uit het schap, niet de versafdeling.
Die cake was heel zwaar en ook vettig. Als ik zelf een cake bak word ie luchtig en licht. Ook van de kant en klaar mixen worden alle cakes heel luchtig.
Koopmams spant de kroon. Die is zo luchtig dat je echt het idee hebt lucht met heel veel suiker te eten. Niet lekker vind ik.
Hoe bak ik zelf zo een hele zware (niet te luchtige) cake?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Koken
9.2K
2

Kan je citroenzuur van Ecodoo verwerken in voedsel en dit daarnaa eten zonder gevaar?

Ik wil zelf een lang houdbare limonadesiroop maken. En ik las in diverse recepten dat je er dan wat citroenzuur in moest doen...niet te verwarren met citroensap! (Zo stond het erbij)

Nu heb ik een pakje citroenzuur van Ecodoo maar daar staat in het Frans op: Maison, cuisine, selle de bain...
Dat eerste ken ik niet. Tweede is ?koken? En derde is ?badzout?

En eronder staat: anti-kalk en ontkalker.
Op de verpakking staat niets over voedsel en wel een waarschuwing: Veroorzaakt ernstige oog irritatie. Bij het inwinnen van medisch advies verpakking bij de hand houden. Na gebruik grondig handen wassen...klinkt niet erg eetbaar moet ik zeggen.

Samenstelling: n°CE : 201-069-1

Toegevoegd na 1 minuut:
https://www.hollandpharma.nl/nl/assortiment/836272/Ecodoo_Citroenzuur

6 jaar geleden
in: Koken
3.2K
1