Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Het antwoord in deze rubriek gegeven (5 jaar geleden) op de op de vraag: wat is de verhouding verse gember vs gember poeder. Geldt dit ook voor Laos?

Toegevoegd na 22 uur:
Antw van de vraag 5 jaar geleden:Een duimgroot stukje gember staat gelijk aan 3 theel.
Een stukje van 1 cm. staat gelijk met 1 theelepel poeder.
Verse gember heeft een sterkere smaak dan gemberpoeder.
Je hebt ook gekonfijte gember. Dat zijn zoete gesuikerde gemberbolletjes in een dikke siroop. Die zitten ook in een potje. Maar ik neem aan dat je een potje hebt met gewone verse gember die ingemaakt is en niet gesuikerd?
Ik raad je aan te beginnen met een lepeltje en dan steeds te proeven. Je kan er namelijk beter bij doen dan eraf halen, want gember heeft de neiging te overheersen.
Eten moet je naar smaak doseren en je begint met kleine hoeveelheden en proeft of er nog wat bij moet.

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Koken
8.1K
1

Hoe voorkom ik dat mijn pan aanzet als ik er vet indoe?

Ik heb een mooie grote braadpan waarin ik geregeld vlees bak. Het probleem is echter dat zodra ik de pan op het vuur zet en er vet indoe dat de bodem dan vrij snel aankoekt. Zo moest ik voor een recept vandaag riblappen aanbraden. Ik deed olie in de pan en toen dat goed heet was het vlees erin en vrij snel ontstond er een aangekoekt laagje op de bodem. Hoe kan ik dit voorkomen?

Toegevoegd na 11 uur:
Ik bedoel natuurlijk braden en niet bakken

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Koken
5.6K
2