Is de zelftest voor de ziekte van pfeiffer betrouwbaar als je al eens pfeiffer hebt gehad?
In 2014 is in mijn bloed het Epstein-barrvirus gevonden, en kreeg ik destijds de diagnose pfeiffer, ze konden niet vertellen wanneer precies het virus actief was geweest maar aangezien ik toen ziek was leek het logisch dat het ook rond die tijd was.
Nu 2016, heb ik nog precies dezelfde klachten. Mijn gevoel zegt dat ik nog steeds pfeiffer heb en wil ik dit zelf graag testen door een zelftest af te nemen (thuis). De internist gelooft er niet zo in dat het nog steeds pfeiffer kan zijn, en heeft mij dan ook de diagnose chronische vermoeidheid gegeven.
Maar ik vraag mij af, omdat ik eerder pfeiffer gehad heb en ik eens gehoord heb (omdat het om een herpes virus gaat) dat dit nooit echt je lichaam verlaat of die zelftest wel betrouwbaar is. Geeft deze aan of het virus actief/niet actief is of alleen maar of deze aanwezig is, en heb ik er dan wat aan om dit te testen? En als deze bijvoorbeeld positief test, kan ik daar dan mee naar de huisarts gaan om aan te geven dat ik nog pfeiffer heb of is het niet zo betrouwbaar? Ik weet dat het het beste is om gewoon bloed te laten prikken, maar dit doe ik liever in eerste instantie niet.
Dus even kort
- Is de test betrouwbaar in zijn algemeenheid?
- Is de test betrouwbaar als je al eens eerder pfeiffer hebt gehad?
- Nemen de artsen deze test serieus als hij bijvoorbeeld positief test?
http://www.easyhometest.nl/Assortiment/Pfeiffer-Test#.V-6FefCLSUk
eet je genoeg eiwitten?
sport en beweeg je voldoende?
doe je aan stressvermindering?
slaap je genoeg?
Ja ik ben veel onderzocht, zo heb ik chronische koorts (dagelijks tussen 38,3 en 39,5, al vanaf 2014). Mijn witte bloedlichamen zijn wat aan de hoge kant en mijn ontstekingswaarden zijn altijd verhoogd, maar hoe dit komt, de internist weet het niet. Het begon met een longontsteking en toen kreeg ik ook pfeiffer tegelijkertijd. Daarna heb ik in een jaar tijd nog 2 longontstekingen (dubbele) gehad met ziekenhuisopname en diverse keelontstekingen. Ik ben toen erg achteruit gegaan en nooit meer hersteld.
Ik heb veel medicatie en troep binnen gekregen, ik denk wel 10+ antibioticakuren in 2 jaar tijd. Daarbij heb ik ook een eetstoornis NAO en is mijn eetpatroon helaas niet goed en heb ik overgewicht, ik word hier wel binnenkort voor behandeld bij een GGZ instelling speciaal voor eetstoornissen, deze instelling heeft ook het vermoeden dat ik een depressie heb. Ik ga daar zeker werken aan stressvermindering en aan een gezond eetpatroon want ik weet dat dit ook wel invloed heeft, maar niet de oorzaak denk ik zelf. Ik slaap ruim voldoende, maar hoeveel ik ook slaap ik ben nooit uitgerust en altijd gesloopt. Bewegen doe ik zeker niet genoeg, gewoonweg omdat ik hiervoor niet de energie heb, ik zit vanaf 2014 dan ook al volledig ziek thuis. Ik heb een WMO-indicatie voor huishoudelijke hulp dus veel zelf kan ik niet. Zo heel verhaal :P maar hopelijk duidelijk genoeg voor je vragen, zo niet, vraag maar raak :)!
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.