Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn er nu steeds meer mensen met coeliakie? ( glutenintolerantie).

Is het onderzoek nu beter? Is ons voedsel veranderd?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Ziekten

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Glutenallergie komt steeds vaker voor en dus moeten steeds meer mensen glutenvrije voeding nemen. De opmars van de glutenallergie komt niet onverwacht. De voedingsindustrie heeft het voordeel van de gluten ontdekt. Met extra gluten kunnen bakkersproducten, koekjes, cakes, maar ook andere voedingsmiddelen als soepen enzovoort, op een goedkope manier verstevigd worden, waardoor er minder andere (lees duurdere) voedingsmiddelen in verwerkt hoeven te worden. Dat betekent een lager kostenplaatje en een hogere winst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image