Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb heftige buikpijnaanvallen en diarree, wat kan ik hiertegen doen?

Ik heb heftige buikpijnaanvallen en diarree, wat kan ik hiertegen doen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Ziekten
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Diarree is een natuurlijk reinigingsproces, er is iets mis in je spijsverteringsstelsel en dat moet eruit. Zo snel mogelijk. Voor jou nu heel vervelend, maar het werkt wel. Meestal is het binnen een paar dagen voorbij. De buikkrampen horen er helaas bij.

Bij waterdunne diarree met overgeven of koorts verlies je extra veel vocht. Dat geldt ook als het warm weer is. Ouderen boven de 70 jaar kunnen hierdoor gauw uitdrogen als ze niet voldoende drinken. Ook bij kinderen onder de 2 jaar is dit een risico.
Tekenen van uitdroging zijn niet of weinig plassen (donkere urine); dorst; lusteloosheid; flauwvallen; verwardheid; sufheid; snelle ademhaling; snelle hartslag; droge mond; diepliggende ogen; koude armen en benen.

Door de diarree verlies je dus veel vocht en veel vitaminen en mineralen die je nodig hebt. Zorg dus dat je genoeg drinkt en eet zoveel mogelijk waar je zin in hebt (je lichaam heeft dit nodig), maar doe het rustig aan.
Als dat niet lukt, probeer dan alsnog wel wat te eten. Bijvoorbeeld licht verteerbaar voedsel. Om je lichaamszouten en dergelijke goed te houden kan je ORS nemen (te halen bij de drogist) dit is een middeltje dat zorgt voor de belangrijke vitaminen en mineralen. Als je te ziek bent om naar de drogist te gaan kan je ook soep nemen, mocht je dat in huis hebben of een glas water met daarin wat zout en suiker opgelost.
Ook beschuitjes met jam of kaas zijn goed om te eten.

Neem contact op met uw huisarts als:
- Je je suf gaat voelen, in de war begint te raken of denkt dat je gaat flauwvallen.
- De waterdunne diarree maar niet ophoudt (8 keer of meer per dag).
- Je blijft overgeven (4 keer of meer per dag).
- Je weinig drinkt.
- Je erge dorst hebt.
- Je een dag niet meer hebt geplast.
- Je voortdurend buikpijn hebt.
- Er bloed of slijm bij de ontlasting zit.
- Je langer dan drie dagen waterdunne diarree blijft houden.
- Je drie dagen lang koorts bij de diarree hebt.
- De diarree na een week niet minder is geworden.
- Je ouder bent dan 70; neem dan al contact op na 1 dag diarree, zeker als u er koorts bij heeft.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Je huisarts bellen.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Wanneer de natuurlijke balans van de voedings- en vochtabsorptie in uw darmen wordt verstoord, begint uw spijsvertering anders te werken. Dat kan leiden tot een veelvuldige stoelgang en een losse, waterige ontlasting.In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werkt IMODIUM® niet door uw stoelgang te blokkeren. In plaats daarvan bevat IMODIUM® een actief ingrediënt met de naam ‘loperamide’, dat werkt door uw spijsverteringsstelsel te normaliseren. IMODIUM® is geschikt voor de symptomatische behandeling van acute of chronische diarree wanneer het niet mogelijk is de oorzaak aan te pakken. IMODIUM® helpt om je darmen weer normaal te laten functioneren. En jou snel van je diarree af te helpen, zodat je je normale activiteiten kan hervatten!
fremar
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing