Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is HPU ook buiten Nederland en België bekend?

HPU is uitermate omstreden. De wetenschap erkent HPU niet als bestaande ziekte, en zelfs in de alternatieve wereld worden grote vraagtekens gezet bij het bestaan van HPU.

Maar, los van deze controverse: is HPU (Hemopyrrollactamurie) überhaupt *bekend* in andere landen, al dan niet onder een andere naam?




Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Hemopyrrollactamurie voor een kort overzicht van HPU.

13 jaar geleden
in: Ziekten
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Het is met een vergrootglaasje te zoeken, maar er zijn inderdaad referenties naar deze nieuwe (veronderstelde) aandoening / ziekte / syndroom te vinden op buitenlandse sites, vaak onder de naam Pyrroluria of helemaal los Hemo Pyrrol Lactam Uria. Ook daar echter gaat het om een enkele kwakzalver-site of een serieuze site die het als hypothese, modeziekte of kwakzalverij noemt.
Voor zover het de grens al over is, is het ook daar vooral besmettelijk in het 'mysterieuze vrouwenziekten- circuit'.

Zelf neig ik er ook nogal skeptisch over te zijn, maar anderzijds wordt 99,9 % van het medische onderzoek nog steeds vrijwel alleen maar gedaan onder mannen, en is er voor dergelijke mogelijk complexe aandoeningen erg weinig onderzoeksruimte.

De voorlopige resultaten echter die altijd lijken te wijzen op een eer sterke psychische factor alsook de brede wens moeilijke problemen makkelijk op te lossen, maken het echter niet direct tot een heel serieus studie-object dat veel prioriteit zou moeten krijgen. Het lijkt meer weer een opvolger van CVS, fibromyalgie, koolhydraten-allergie en meer van dat fraais. Als daar het zwaartepunt van medisch naar psychisch verschuift, lijkt men steeds wel weer een nieuwe 'ziekte' te moeten ontdekken. Wie weet vinden we hem ooit.....

Toegevoegd na 2 minuten:
In Duitsland is het 'bekend' als Kryptopyrrolurie - de vergeten stofwisselingsziekte. Maar ook op weinig 'serieuze' sites.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

In de medische literatuur is deze aandoening niet te vinden. Onder alternatieve geneeswijzien met een holistische benadering wel. Een urinetest kost 32 dollar, tja
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing