Hoe weet je welke referentiewaarden labs gebruiken bij bloedprikken?
Het kan namelijk per lab verschillen.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Ziekten. Vragen over alternatieve geneeswijzen, anticonceptie, diëten & voeding, gebit, genotmiddelen, lichamelijke klachten, medicijnen, optiek, psyche en seksualiteit vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Het kan namelijk per lab verschillen.
Mijn collega en ik hebben een vreemde discussie, waar we niet over uit komen. In coronatijd heeft op ons werk een kind voor de grap een hand vol met zeepschuim weggeblazen naar collega's. Destijds hebben wij er geen stappen in genomen, dus de informatie is puur informatief.
Mijn collega beweerd dat virusoverdracht door zeepschuim onmogelijk is, omdat het zeepschuim de virussen in de lucht neutraliseert, maar zelf ben ik van mening dat er teveel ruimte tussen de bubbels is om alles te neutraliseren en dat zeker wanneer het richting een gezicht geblazen wordt risico zou kunnen blijven. Ik vraag mij ook af in hoe verre zeepbubbels zonder daadwerkelijke frictie een grondig effect hebben.
Ik blijf het een interessante discussie vinden en hoop op een antwoord via GV.
Aangezien de rotziekte veel om mij heen voorkomt
lijkt niet echt op een schildklier aandoening of struma, maar wat is het wel? Ouderdomsziekte? Maar wat dan?
Bij een echografie kunnen verschillende organen worden onderzocht. Maar kan hierbij ook je maag worden onderzocht? En kan bij een echografie ook worden achterhaald of er tumoren te zien zijn?
En stel dat er bij een echografie niks ergs te zien is, is het dan uitgesloten dat je geen tumor of dergelijke hebt?.
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing