Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom slaat mijn hart op hol?

Laatst was ik rustig aan het werk, totdat ineens mijn hart even onregelmatig ging kloppen met een onaangenaam gevoel en vervolgens een paar minuten flink tekeer ging. Hierdoor werd ik aardig angstig. Ik ben al een paar keer bij de huisarts geweest, maar volgens de huisarts heb ik niks en is het angst. Ik ben zelf 23 jaar. Wat is dit? Ik heb het nog nooit zo erg gehad

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
2.6K
ronron1212
4 jaar geleden
Als je huisarts het niet weet wie moet het hier dan weten?
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
@Larskopat
Als jij je duidelijk zorgen maakt (er zijn n.l. heel veel redenen, dat een hartslag onregelmatig kan worden) moet je de huisarts vragen in ieder geval een ECG te laten maken. Er zijn ook mogelijkheden, dat je een kastje krijgt met elektroden en een recordertje die 24 uur lang jouw harstslag opnemen. Een cardioloog kan dan zien wat er aan de hand is.
SentWierda
4 jaar geleden
Wat je hebt is een hartritmestoornis: een afwijking in de hartfrequentie. Of het verontrustend is of niet, dat valt zonder diagnose niet te zeggen Als je jong bent dan is een lichte hartritmestoornis niet ongewoon en is er niets aan de hand. Als de hartritmestoornis ernstiger van aard is, dan is een diagnose noodzakelijk.
In dit geval kun je de huisarts dringend vragen er werk van te maken. Zeg maar dat je denkt aan tachycardie (een snel hartritme) of, nog erger, mogelijk fibrilleren (ongecoördineerd samentrekken). Laat je niet afschepen.
Wil je meer weten (en vragen stellen), kijk dan op de website van de Hartstichting: www.hartstichting.nl
Mocht je in de regio Eindhoven wonen: het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis past sinds kort een nieuwe techniek toe (kijkoperatie) in de behandeling van hartritmestoornissen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als je meer dan twee keer een op hol geslagen hart hebt gehad of als een eerste aanval langer dan twee dagen duurt. Dus óók als de klachten vanzelf weer over zijn gegaan. Vanwege het verhoogde risico op beroertes is het belangrijk dat boezemfibrilleren vroeg wordt opgespoord – er kunnen dan medicijnen worden gegeven om het te voorkomen.
De meest voorkomende oorzaken zijn achterliggende hartproblemen, aderverkalking, een hoge bloeddruk en een te snel werkende schildklier. Vaak is het ook een kwestie van slijtage van het hart. Fanatieke sporters hebben vanwege de belasting van hun hart meer kans op boezemfibrilleren. Serieus overgewicht, roken en veel alcohol vergroten het risico ook.
(Lees meer...)
fremar
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding