Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Vroeger werden aan cakes e.d geen bakpoeder toegevoegd, terwijl het nu bijna overal inzit. Kan dit na het eten nawerking hebben?

Maagzuur, oprispingen e.d.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
871

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat kan inderdaad. Bakpoeder bevat een aantal stoffen, meestal een carbonaat en een zuur. Als een carbonaat met water en een zuur in aanraking komt, zal het ontleden in verschillende componenten, waarbij ook koolzuurgas ontstaat. Dit zorgt voor het rijzen van het deeg.

Het kan zijn dat na het eten van iets waar bakpoeder in zit, je lichaam daarop reageert door oprispingen. Zoiets gebeurt ook wel eens na het drinken van frisdrank met koolzuur.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Nee, weliswaar komt er koolzuurgas vrij tijdens het bakproces, waardoor de cake rijst, maar bij 80 °C is het totaal uitgewerkt... er komt dus geen koolzuur meer vrij uit een eenmaal gebakken cake...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding