Hoe verstandig is het om extracten van groenten, planten en/of fruit preventief te gebruiken om bepaalde aandoeningen te voorkomen?
Ik heb onlangs ontdekt dat er ook extracten bestaan van groenten, planten en fruit waar bepaalde (gezonde) stoffen in relatief hoge dosissen aanwezig zijn.
Om een voorbeeld te geven: granaatappels (zie link hieronder)
http://www.vitaminesperpost.nl/Granaatappel-extract.html
Ze beweren dat 1 zo'n capsule van 500mg (halve gram) 70% ellaginezuur bevat (een sterk antioxidant en een testosteron booster), dat wil zeggen dat er 350mg ellaginezuur aanwezig is in 1 zo'n capsule.
Ik gaf granaatappels als voorbeeld maar je hebt bijvoorbeeld ook broccoli extracten (waar sulforafaanglucosinolaten aanwezig zijn, zie link hieronder) en je hebt nog heleboel andere extracten maar mijn vraag is vooral:
Kan je dit soort extracten preventief gebruiken om bepaalde aandoeningen te voorkomen of zijn extracten van groenten, planten en/of fruit per direct weggegooid geld?
Toegevoegd na 49 seconden:
Weblink broccoli extract:
http://www.onlinepharmabox.be/nl/Apotheek/nutrisan_nutri_sgs_30_capsules?cnk=2448538
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.