Bij groene schimmel op kaas: is daar nu sprake van onzichtbare zwamvlok tot dieper in de kaas, of niet?
Oftewel: is er sprake van "root-like mycelium" bij kaas met van wat kleine groene schimmelvlekjes?
Waarbij de schimmel voor zover zichtbaar alleen aan de buitenkant zit.
(Zwamvlok=mycelium.)
Zie ook 't antwoord van bastanovum op:
http://www.goeievraag.nl/vraag/kleine-beschimmelde-plekjes-kaas-gewoon.36372
Want zijn antwoord botst met de andere antwoorden, maar hij heeft wel in die industrie gewerkt.
Dus ik ben er nog niet uit!
http://www.umassone.net/fsf_daycare/class/resources/pdfs/Foodborne%20Illness%20lesson.pdf:
"Some mold can be dangerous because it may
make toxins or poisons that can make children
and other susceptible [zwangeren? grieperig?] people sick."
Dit doet mij vermoeden dat je nergens last van zult hebben, als er na 't schaven geen schimmel meer zichtbaar is, en als je _niet_ tot een 'risicogroep' behoort.
"The root-like “mycelium” of
molds can grow several inches
into the food. When you cut
off the surface of the mold you
may not remove the poisons."
"Throw away moldy cheese, bread or fruit, and
fermented juices. If you buy these types of
food in large quantities be sure to break the
cheese, bread or juice into portions or
amounts that you know you can use in a few
days. Freeze what you know you can’t use."
't Gaat me niet zozeer om besparing van wat kaas, ik wil echt weten hoe 't nu zit...
Heeft bastanovum gelijk, of alleen als je tot een risicogroep behoort; en wat zijn dan de risicogroepen.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.