Hoever blokkeert een ruggenprik ?
Voor verwijdering van twee ongewenste (kwaadaardige) tumoren uit de blaas drie jaar geleden, kreeg ik een ruggenprik die verdoofde tot aan de schouders. Omdat de leerling ondanks toezicht van de hoogleraar te drastisch had gesneden volgde 's avonds een spoedoperatie om een bloeding in de blaas te stoppen. Wéér een ruggenprik dus. En wéér zo'n hoge blokkering.
Hoewel mede-patiënten opmerkten dat mijn longemfyseem zich hoorbaar manifesteerde (ademnood) zette de verpleging mij in een stoel, rolde mij naar de hal en nam afscheid met de melding: De taxi komt zo. Naar mijn overtuiging had ik niet ontslagen mogen worden omdat mijn longprobleem heftig reageerde op de ruggenprik. Mijn huisarts liet mij om die reden drie dagen later met ademhalingsklachten opnemen in een perifeer ziekenhuis.
Nu bestaat de vrees dat over drie maanden weer een tumorverwijdering in de blaas nodig is. Ik ben, begrijpelijk, als de dood dat dat weer problemen oplevert. Daarom de vraag: hoever blokkeert een goed toegediende ruggenprik en, als er een uroloog onder de lezers is: is de cystoscoop een operatie-instrument dat ik als alternatief kan verlangen ?
Aat.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.