Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik wil graag meer gedisiplineerd zijn hoe kan ik dat het beste vasthouden?

Ik wil graag mijn dingen nakomen en het lukt mij niet omdat ik vaak terug val in het oude patroon.Hoe of wat moet ik doen dat het mij beter gaat lukken.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Psyche
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (5)

Geef jezelf een beloning als je het blijft volhouden zoals een dagje uit na een tijdje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Maak elke dag een lijstje met de dingen die je moet doen. Streep elk onderdeel wat je volbracht hebt door. Stel jezelf een kleine beloning in het vooruitzicht wanneer álles doorgestreept is. Hoeft maar heel klein te zijn, als het maar wel iets is waarop jij je kunt verheugen. Wat geniet je ervan als het dan zover is!
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
Ik heb ooit gelezen dat als je niet zo standvastig bent met dingen, zoals stoppen met roken of afslanken, dat je dan een paar keer per dag tegen jezelf moet zeggen dat je niet gaat roken die dag of niet gaat snoepen die dag.
Mensen die wel standvastig zijn, hoeven dat maar eens per dag te doen en mensen die niet standvastig zijn een paar keer per dag.
Verder heb ik een keer gelezen dat als je iets 3 maanden vast houdt, dat je dan goed zit. Dan zit het in je systeem.

Verder zou je boeken van Margriet Sitskoorn kunnen lezen. Zij is een neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de universiteit van Tilburg.
Sitskoorn verricht onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag.

Lees bijv. http://www.bol.com/nl/p/passies-van-het-brein/1001004005533072/
Hoe komt het toch dat het soms zo moeilijk is om het zondigen te laten? Dat we geen weerstand kunnen bieden aan bepaalde krachten? We eten en drinken bijvoorbeeld te veel, bedriegen onze partners, blijven passief bij het leed van anderen, laten ons meevoeren door hebzucht, of halen met liefde een ander onderuit. Waarom blijven we ons, tegen beter weten in, bezondigen aan dit soort gedrag?
In Passies van het brein beschrijft Margriet Sitskoorn aan de hand van intrigerende verhalen, fascinerende wetenschappelijke bevindingen en controversiële dilemma's hoe de zeven zonden zijn verankerd in ons brein. Hoe zij ons sturen, doen struikelen, laten vallen en vervolgens aanzetten tot weer doorgaan. Onderwerpen als verslaving, asociaal gedrag, manipulatie, pijn en macht, maar ook genot, motivatie, empathie en wijsheid passeren de revue. Al lezende wordt duidelijk dat onze zonden niet voor niets zo krachtig zijn en dat ze zelfs iets van een deugd in zich dragen. Gaandeweg wordt onthuld waarom zondigen zo verleidelijk is.

en
http://www.bol.com/nl/p/maakbare-brein/1001004006216351/
Aan de hand van de laatste inzichten uit het hersenonderzoek en voorbeelden uit de praktijk laat neuropsycholoog Margriet Sitskoorn zien hoe we door ons gedrag zélf onze hersenen kunnen vormen en zo beter kunnen functioneren. Het maakbare brein doet een handreiking voor sterker hersenwerk en een krachtige persoonlijke ontwikkeling.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
een lijstje maken is idd een goed idee. Je kunt nog iets verder gaan op dat lijstje door zaken op te splitsen. Bijvoorbeeld: noteer alles wat je wilt of moet doen en noteer voor ieder onderwerp een A een B of een C. A staat voor wat echt direct moet. B staat voor wat nog een even kan wachten maar wel moet gebeuren en C staat voor datgene wat geen haast heeft en wellicht uitgesteld kan worden tot de volgende dag. Ga in ieder geval gestructureerd te werk en daarmee bedoel ik dat je een vast dagritme instelt. Werk je lijstje af, neem op vaste tijden een pauze voor jezelf en belangrijk...beloon jezelf. Discipline hangt ook samen met motivatie, als je niet gemotiveerd bent (wat allerlei redenen kan hebben) dan zal je discipline daar hinder van ondervinden. Kijk ook eens hier: http://wjsn.home.xs4all.nl/tekst/steven-reiss.htm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Veranderen gaat gepaard met het maken van fouten. Zonder fouten te maken kunnen we niets leren. Het leren van je fouten is dat wat we graag constructief denken noemen.

Als dat constructieve element ontbreekt dan is hulp vaak gewenst. Zoek die hulp in de bandbreedte van counselling en coaching, niet in therapie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding