Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet je voor apoteek studeren om er in een te werken?

Misschien een vreemde vraag.
Ik dacht altijd dat je geen medicijn mocht verkopen als je geen opleiding voor apoteek ( ja ik schrijf het zonder h want ik ben van mening dat iedereen dat moet doen zodat die stomme letter eruit verdwijnt )

Nu heb ik al enkele keren mijn de winkel in mijn dorp dingen gehoord waarvan ik dacht... is dat nog normaal?

Meest recente : ringworm ( te behandelen met schimmeldodend middeltje ) we vroegen ons enkel af dactarin of dactacort het beste voor kinderen te gebruiken in dit geval.
Dus die vraag stellen we. Antwoord, voor wormen is het vermox dat je moet gebruiken.
Nu kan ik me vergissen, maar ringworm is toch de echte naam van de aandoening, geen verbastering of wat dan ook.

Als je een vraag stelt krijg je vaak het antwoord, dat weet ik niet/dat zou ik eens aan een collega moeten vragen/...
Nu ja, alles weten gaat niet. Maar in mijn ogen zijn mijn vragen ooit echt van de moeilijkste. Echte zware dingen vraag je toch altijd eerst aan de arts.

Maar door dat voorval van daarnet,...
zou het kunnen dat er gewoon iemand werkt die geen opleiding gehad heeft maar gewoon moet verkopen? Is dat toegestaan? Wat zijn de eisen dan om het werk te mogen doen? ...

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

In een apotheek moet altijd een apotheker werken (waarschijnlijk moet er ook altijd één aanwezig zijn, maar dat zou ik na moeten zoeken) en die heeft daar inderdaad voor gestudeerd (op academisch niveau dus). Maar de terhandstelling van de medicatie gebeurt meestal door een apothekersassistent(e), die daarvoor de opleiding apothekersassist(e) hebben gedaan. dat is een MBO-opleiding (niveau 4). Die geven dus de medicatie af, maar geven ook instructies over de inname ervan, informatie over de bijwerkingen en kunnen ook zelfzorgadviezen geven. In de apotheek werken dus in principe getrainde mensen. Maar ook die kunnen zich een keer vergissen of iets even niet weten. Voor bijvoorbeeld de interactie tussen geneesmiddelen of specifieke vragen over de werking, zal een assistente vaak de apotheker erbij halen, zeker als het gaat om geneesmiddelen die niet zo heel veel gebruikt worden. En tenslotte kun je natuurlijk ook te maken krijgen met iemand die nog in opleiding is of daar net mee klaar is maar nog geen werkervaring heeft. Ook die zal wat vaker iets niet weten en advies vragen bij een meer ervaren collega.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Iemand die in de apotheek werkt heeft absoluut een opleiding nodig om zijn of haar werk te kunnen doen. Medicijnen werden daar vroeger zelfs gemaakt, waardoor je natuurlijk wel moet weten hoe aangezien het levensbepalend kan zijn, maar tegenwoordig doen ze dat bijna allemaal in de fabriek. Sommige middelen zijn ook in de drogisterij te koop, diegene waar je dus geen recept voor nodig hebt en die kan je met een drogisterij opleiding als het goed is verkopen maar als je apothekersassistent(e) wilt worden heb je toch zeker een opleiding nodig.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing