Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Ligt er voor een groot deel aan, wat je gegeten hebt. Zwavelrijk voedsel (zoals eieren en blad-kool) geeft ontlasting met meer sulfiet (stank).
4 jaar geleden
De zwavelrijke voedingsstoffen die we eten worden in de darmen verteerd door bacteriën. Het zijn voornamelijk de aminozuren methionine en cysteine die in de eiwitten voorkomen. Het zijn juist die bacteriën die er verschillende verbindingen van maken. De ergst stinkende stoffen zijn zwavelwaterstof en mercaptanen, die ontstaan door anaerobe gisting in het darmstelsel. De meest afschuwelijke stank heb je van Thioacetone.
Omdat de voedingstoffen steeds andere bacteriën met zich meebrengen zullen ook de verteerde producten anders zijn en daarmee anders ruiken.
Bedenk, dat de anaerobe vergisting van biogas microbiologisch en biochemisch het zelfde verloopt als de vergisting in ons darmstelsel.
In veel artikeltjes wordt steeds gewezen op het stinken van zwavel, maar ZWAVEL STINKT NIET. Het gaat dus altijd steeds om een van de vele honderden zwavelverbindingen, die ongelooflijk kunnen stinken.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing