Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe kan het dat mijn ontstekingswaarde steeds te hoog is?

hoi allemaal

ik ben natasja een vrouw van 31 die al een poosje met wat lichaamlijke problemen kamt.
het is allemaal vorig jaar mei begonnen met buikpijn dus naar de huisarts uitstrijkje gehad en een bloedtest
daaruit bleek uitstrijkje niet goed pap 3b en de onstekingswaardes in het bloed te hoog.
naar de gyn geweest en antibiotica kuur gekregen
bij de gyn bleek het nog niet goed dus is er een stukje baarmoederhals weggehaald. daarna pijn linkerzij weer naar de huisarts die het niet vertrouwde en me doorstuurde naar het ziekenhuis weer bloed afgenomen bleken weer de ontstekings waardes te hoog verder konden ze niet vinden dus weer trouwens dezelfde antibiotica kuur gekregen. daarna pijn op de borst met de het hart en de longen bleek niets mis alleen je raad het al de onstekingswaarde weer te hoog dus voor de verandering maar weer eens dezelfde antibiotica kuur gekregen (amoxcelinne) wwet niet of ik het goed geschreven heb. nu weer naar de dokter geweest voor de zelfde klachten alleen nu doet mijn linkerarm en schouder erbij zeer weer bloedgprikt en weer de ontstekings waarde te hoog. dat moet toch ergens vandaan komen? iemand een idee wat dat zou kunnen zijn? bij voorbaat dank

gr natasja

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Tsja, ik ben bang dat daar geen eenvoudig antwoord op te geven is.
Je hebt het over de "ontstekingswaarde" maar er bestaan verschillende waardes, die verstoord raken bij ontstekingen. Het is dus niet helemaal duidelijk over welke waarde je het hebt; meestal wordt er het bse (de bezinning) mee bedoeld.

Het bse wordt verhoogd als er ergens in het lichaam een ontsteking is. Probleem is dat het onder invloed van vele andere factoren ook verhoogd kan raken. Eigenlijk zou je kunnen zeggen, dat een verhoogd bse een aanduiding is dat er iets mis is in het lichaam. Het zegt niets over wat er dan mis is.

Bijkomend probleem is, dat ongeveer 5% van alle mensen een verhoogd bse heeft zonder dat er een probleem is. De "verhoogde" waarde is voor deze mensen de normale waarde. De normaalwaardes van het lab zijn nou eenmaal gebaseerd op de gemiddelde bevolking; ze gaan niet altijd op voor individuen.

Als er al iets mis is, dan is dus niet te zeggen wat. Bovendien zou het kunnen dat u tot die 5% behoord.
Wellicht dat het helpt als vertelt wat voor klachten u nu precies hebt, wat voor onderzoek is er gedaan en wat waren de precieze uitslagen?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing