Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Bij diabetes type 2 is de verwerking van suiker verstoord door een verminderde gevoeligheid van de cellen voor insuline. Daardoor is er meer insuline nodig als er suiker verwerkt moet worden. Die insulineproductie kan wat doorschieten, waardoor de bloedsuiker zo laag wordt dat je er o.a. duizelig van kunt worden. Objectief kan dat zelfs al bij een normale bloedsuikerspiegel gebeuren maar omdat de cellen van een diabeticus ongevoeliger zijn voor insuline is er meer glucose nodig voor het functioneren van de cellen. Dat voelt dan aan als een hypoglycemie en dat voelt inderdaad heel vervelend.

In tegenstelling tot wat er vaak wordt beweerd kunnen diabetici beter zeer matig zijn met suiker en eigenlijk zou het voor iedereen beter zijn als geraffineerde suikers uit onze voeding zouden verdwijnen. Diabetici verergeren hun diabetes met suiker. Meer dan zeer matig suikergebruik zorgt ervoor dat de cellen nog ongevoeliger worden voor insuline en op de duur moeten diabetici type 2 dan insuline bijspuiten omdat het lichaam er onvoldoende van aanmaakt. Dat moet je zien te voorkomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
burgos
12 jaar geleden
Ik vind alle antwoorden geweldig maar ik kan er maar een kiezen,helaas en bedankt.

Andere antwoorden (2)

Ja, als je problemen met je bloedsuikerspiegel hebt dan kan je inderdaad misselijk worden door zoetigheid te eten. Die spiegel schiet dan namelijk ineens omhoog; dat kan veel beter geleidelijk gebeuren. Dus een boterham met een beetje hagelslag kan prima, maar bij een hele reep chocolade gaat het mis.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit is duidelijk het antwoord van een niet diabeet.
Het is, hoe goed ook bedoeld, niet correct.
Een diabeet zal over het algemeen weinig tot geen last ondervinden van een te hoge bloedsuikerspiegel.
Dit in tegenstelling mat een te lage, die een hypo veroorzaken.
Als je diabetes heb, moet je eigenlijk je hele voedingspatroon in de gaten houden.
Misschien als uw vrouw al wat anders gegeten heeft, kan die combinatie op dat moment niet goed vallen.
Daardoor kan een suikerspiegel gaan stijgen of dalen, daardoor kun je je inderdaad niet lekker voelen.

Als het u opvalt dat het precies is als ze wat zoetigheid heeft gegeten, neem dan heel simpel een glas water, en loop een klein stukje.
Op het moment dat uw vrouw dan weer naar het toilet is geweest, heeft het overtollige suiker, via de urine, het lichaam verlaten.
Neem echter niet te veel, want dan wordt de bloedsuikerwaarde weer te laag, dan voel je je ook beroerd.

Het is beter om de voeding in de gaten te houden, maar dat iemand met diabetes geen suiker mag is een fabeltje, het gaat om de hoeveelheid.
Ook vet is erg slecht bij diabetes.
Kan u aanraden om onderstaande site eens door te lezen, hier staat echt heel veel waardevolle informatie in.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het klopt deels wel wat je zegt, hoor, maar suiker uitplassen doe je niet meteen als er iets teveel glucose in het bloed zit. Dat gebeurt pas bij grotere hoeveelheden en op de wat langere duur. Er wordt vaak op gehamerd dat gewichtscontrole essentieel is bij diabetes (type 2). In wezen zijn diabetes en overgewicht het gevolg van insulineresistentie en die moet je aanpakken waardoor beide gevolgen, overgewicht en diabetes, zullen verbeteren. Maar goed, in de praktijk gaat de vlieger, afvallen=gunstig bij diabetes, wel op. Dat diabetici gewoon suiker mogen is een wijdverbreide fabel, ook door veel medici, diëtisten en andere professionals. Geraffineerde koolhydraten, zoals suikers, zijn juist vaak een hoofdoorzaak van diabetes. Wil je diabetes (type 2) terugdringen, dan moet je streven naar een zo stabiel mogelijke, lage insulinespiegel. Dat doe je door een regelmatig voedingspatroon en vooral ook door juist het suikergebruik te minimaliseren. Tenslotte is het een eveneens wijdverbreide fabel dat je vet wordt van vet. In tegenstelling tot koolhydraten heb je vetten hard nodig om je gezondheid op peil te houden. Dat geldt uiteraard ook voor diabetici. In de praktijk is het handig om een zeker evenwicht te handhaven tussen eiwitten, volwaardige (dus zo min mogelijk geraffineerde) koolhydraten, en vetten. Overigens is beperking van koolhydraten juist voor diabetici geschikt om overtollig gewicht te verliezen omdat daarbij de verbranding goed op gang blijft. De inzet van insuline wordt geminimaliseerd waardoor de neiging van het lichaam om vet op te slaan wordt tegengegaan.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit klopt grotendeels.
Echter in de praktijk zijn er ook mensen met diabetes 2, die totaal geen overgewicht hebben.
Zij zullen bijv. als zij een keer een biertje of zo willen drinken hier wel weer iets anders tegenover moeten zetten, dit om hun lichaam in evenwicht te houden.
Daarom wordt er ook altijd geadviseerd om bij een dietiste langs te gaan op het moment dat diabetici geconstateerd wordt.
In sommige gevallen zal echter op een gegeven moment medicijnen gebruikt moeten worden.
In eerste instantie wordt een dieet aangeraden om je bloedsuikerspiegel naar beneden te brengen, maar soms zul je toch ook op medicijnen over moeten stappen. Wat het vet betreft, gebruik van de goede vetten is bij diabetes aan te raden.
Als je vlees gaat braden bijv. laat je na het braden je vlees een tijdje staan.
Dat vet wat hard wordt zijn de verkeerde vetten en kun je er zo afhalen.
Daarna doe je klein beetje water bij datgene wat overblijft en je hebt een waanzinnig lekkere bruine jus.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Precies! DM2 komt ook voor zonder overgewicht en niet iedereen met overgewicht heeft diabetes. Daarom kan niet staande gehouden worden dat overgewicht DE oorzaak is van DM2. Insulineresistentie is hier het sleutelbegrip. Visceraal, dus inwendig buikvet speelt een belangrijke rol. Dat is van buiten neit zichtbaar, hoewel het vaak wel samengaat met overgewicht. Slechte vetten zijn vergaand geraffineerde vetten en vooral kunstmatig geharde vetten. Met rundvet, reuzel en boter is niets mis, evenmin als met plantaardige verzadigde vetten. Althans daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Trouwens, dierlijke vetten bestaan meestal voor de helft of meer uit onverzadigde vetzuren. Voor de volledigheid is ook een overmaat aan linolzuur, meervoudig onverzadigd, verre van gezond.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Inderdaad, daarbij speelt erfelijkheid ook nog een rol.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De een zegt van wel en de ander niet, deskundigen, bedoel ik. Ik hou het er voorzichtig op van wel, omdat je voor alle ziekten meer of minder gevoelig kunt zijn. Je ziet wel de curves van diabetes en overgewicht tamelijk parallel lopen als je de totale bevolking bekijkt. Er is dus zeker een verband, hoewel dat niet oorzakelijk hoeft te zijn maar volgens mij allebei door insulineresistentie veroorzaakt wordt.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image