Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik mijn tandglazuur beschermen tegen het zuur uit fruitdranken?

Ik drink thuis vaak ongezoete fruitdranken zoals Roosvicee en diksap aangelengd met kraanwater, maar ben bang dat dit alsnog slecht is voor mijn gebit, met name voor het glazuur. Is er een manier om ervoor te zorgen dat dit zo min mogelijk wordt aangetast?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Gebit

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Dit met een rietje opdrinken en dan niet door je mond laten dwarrelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ha, wat slim! Dat ik daar zelf niet ben opgekomen... dank je!
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Was ooit een tip van de tandarts van mijn zoon, niet zelf bedacht dus..

Andere antwoorden (2)

Door niet continue te eten of te drinken kan het speeksel in de mond het tandglazuur weer herstellen.

Ook voor het poetsen van de tanden is het goed om eerst het glazuur te laten herstellen met speeksel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Neutraliseren met kaas om het zuurbalans in evenwicht te houden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image