Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Gebit. Vragen over alternatieve geneeswijzen, anticonceptie, diëten & voeding, genotmiddelen, lichamelijke klachten, medicijnen, optiek, psyche, seksualiteit en ziekten vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Wat kan ik doen als mijn kaak vast zit?

Ongeveer 2,5 jaar geleden begon mijn linkerkaak ´s morgens vast te zitten. Eerst was het om de paar dagen, daarna begon het elke morgen vast te zitten. (niet echt helemaal vast, maar ik kon mijn mond maar beperkt opendoen) Als ik wakker werd moest ik gewoon even een minuutje met mn kaak bewegen en dan kwam het terug los. Had er in de dag nooit last van.

Maar 2 jaar geleden toen ik opstond, met mijn kaak vast, ging hij niet meer direct goed open, ik dacht dan dat het wel binnen een paar uur zal gebeuren maar het bleef vast zitten. Ben toen naar de dokter geweest en die hebben mij doorverweren naar een kaakspecialist. En die zeiden dat ze er niets aan konden doen. En dat het misschien wel later vanzelf loskomt.

Maar ik zit er nu al 2 jaar mee. Veel last heb ik er niet persee van, het doet alleen pijn als ik iets hard zou eten (wat ik vermijd). Een belegd broodje eten is niet simpel voor mij. Ik kan mijn mond maar beperkt opendoen, en hij gaat ook wat scheef naar links. (niet als ik bijt)

Nu is mijn vraag: is hier echt niets aan te doen ofzo? Moet ik hier dan heel mijn leven mee zitten? Heeft iemand hier mss ervaring mee?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Gebit
24.8K
1

Rare witte plek bij verstandskies wat is dit?

Afgelopen maandag verstandskiezen laten trekken aan een kant. Nu zit er al sinds ik het gaasje heb weggehaald een soort vel, wit van kleur. Het voelt aan als gewoon tandvlees maar het zit ook vast aan de wond (gehecht). Ik heb ook al gegoogled en kom vooral op fibrine uit, dit is het zeker niet aangezien het er al op zit sinds ze getrokken zijn. Wie weet wat het kan zijn?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Gebit
8.8K
2

Hoe kom ik af van een stinkende adem (heb er al jarenlang last van)?

Hallo,
Ik heb al jaren last van een slechte adem en ik kom hier maar niet vanaf. Toen ik had gemerkt dat ik zo een probleem had ging ik naar de mondhygiënist ik kreeg een mondspoeling(voor tamdvlees denk ik) die opzich wel hielp tot een bepaalde moment maar later zijn werking verloor. De mondhygiënist zei dat alles oke was en dat er geen probleem met mijn gebit was. Alleen ik had wel last van mijn tandvlees hier kreeg ik dus wel dingen voor. Toen het niet werkte kreeg ik te horen dat de ontsteking waarschijnlijk genetisch is (are you kidding me?).Ik werd doorverstuurd naar de huisarts.
Heb geen een last van sinusitis. Heb medicijnen voor mijn maag gekregen ook mondspoelingen voor mijn mond(natuurlijk hielp dit niet). Later kreeg ik dit te horen van de dokter "wij kunnen er dsn niks meer aan doen". Dit verpest mijn hele sociale leven. Ik heb het vermoeden dat het door mijn tandvlees komt alleen het is maar echt op 1 of 2 plaatsen ontstoken. Hie weet ik dat ik zo een probleem heb:
1.heb een hele slechte smaak in de ochtend en de hele dag door 2. Ik had het aan de mondhygienist gevraagd en die zei dat hij het ook rook. 3. Ik ruik het zelf op elke manier als k de achterkant van mijn tong aanraak en het laat drogen..Dit zijn de dingen die ik tegen ene slechte adem doe/deed:
1) poets mijn tanden minimaal 2x per dag.
2) ik gebruikte tongschraper(nu niet want het werkt niet)
3) gebruik nauwelijks flosdraad soms tandenstoker.
4) gebruik kauwgom,mint,mondspoeling.

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Gebit
3.6K
2

Beschermd tandsteen ook tegen gaatjes?

Vaak als de tandarts tandsteen verwijdert lijkt het erop als er onder het tandsteen geen gaatjes meer zullen worden aangetroffen. Tevens zit dat tandsteen er vaak ook heel lang dus je zou verwachten dat juist daar de bacterien hun zure werk kunnen doen, maar vaak blijkt het tegenovergestelde.
Tandsteen bestaat nl uit oa mineralen zoals calcium en fosfaat maar ook uit bacterien en andere stoffen. Maar nu lees ik bijv. dat de bacterien in tandsteen gefossiliseerd zijn. Als dat zo is dan 'werken' die schadelijke bacterien niet meer? En zo zou tandsteen op zich beschermend kunnen werken omdat nieuw tandplak niet meer op de tand zelf kan gaan zitten, maar is dat ook zo?
Zie onder meer https://en.wikipedia.org/wiki/Calculus_(dental)#Sub-gingival_calculus_formation_and_chemical_dissolution

6 jaar geleden
in: Gebit
6.5K
1