Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe neutraliseer je een smaak tussen gerechten door?

Hoe neutraliseer je een smaak tussen gerechten door? Stel, je hebt een diner met vooraf iets scherps, kun je dan iets pakken om de smaak neutraler te krijgen voor het hoofdgerecht?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Door een licht zoet smakend hapje of drankje als tussendoortje te serveren. Dit wordt een spoom genoemd.
(Lees meer...)
3 jaar geleden
Alle gekruide voedingsmiddelen bevatten een stof die capsaïcine wordt genoemd. Dit is in verschillende mate aanwezig in de natuurlijke oliën en zaden van elke pepersoort. De beste manier om de smaak te neutraliseren is brood of een cracker. Daarom wordt salsa geserveerd met tortillachips.
Melk of op zuivel gebaseerde voedsel werkt ook goed bij pittig eten (Dit is een van de weinige keren dat water geen goede optie is).
(Bij wijn is een stukje brood ook een bekend middel om het smaakpalet te neutraliseren.)
(Lees meer...)
SimonV
3 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image