Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Gezonde vetten zetten zich niet op in ongezonde vetten.
Als de temperatuur te hoog is wordt het zwart. Koolstof.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Als de oventemperatuur boven de 200 graden komt (of beter: als de vetten boven de 200 graden worden verhit) gaan ze langzaam verkolen. Het blijven dus geen vetten meer. De uiteindelijke koolstof is niet giftig (denk ook aan b.v. norit), maar de tussenproducten vóór de koolstof behoren tot de polycyclische aromaten (PAK's) die erom bekend staan dat ze kankerverwekkend zijn. Datzelfde effect heb je echter ook als je brood verbrand of je tosti zwart wordt.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing