Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Nee.
Om de wafels luchtig te maken kan tijdens het bakken wel alcohol toegevoegd worden, maar deze verdampt weer.
Ingrediënten Schuttelaar Roomboterwafels: suiker, glucosestroop, ROOMBOTER (1%), keukenzout, aroma, kleurstof (E160a).
(Lees meer...)
SimonV
4 jaar geleden
Het hangt ervan af: in roomboterwafels meestal niet, soms wel.
Er zit geen alcohol in de Hollandse wafel, de Luikse wafel, de Naamse wafel, de Parijse wafel, de stroopwafel.
Wel alcohol wordt gebruikt bij:
- de Brusselse wafel: een beetje rum (ter vervanging van een pakje vanillesuiker);
- de Vlaamse wafel: een beetje cognac;
- de kaaswafel: een beetje brandewijn.
Bron: Culinaire encyclopedie (Elsevier).
(Lees meer...)
4 jaar geleden
SimonV
4 jaar geleden
Verdampt alcohol niet in de Brusselse en Vlaamse wafel?
SentWierda
4 jaar geleden
@SimonV. Het gaat om de gebruikelijke ingrediënten.
En wat de Schuttelaar Roomboterwafels betreft: is 1% roomboter niet een beetje zuinig? In originele roomboterwafels (Hollandse, Brusselse, Vlaamse, Luikse, Naamse, Parijse, stroop) zit heel wat meer roomboter verwerkt.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image