Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je aardbeien die nog wit zijn en nog rood moeten worden al eten?

Soms vallen aardbeien al van de plant af als ze nog wit zijn. Kan je die al eten of moet je ze eerst rood laten worden omdat ze anders niet gezond zijn, en waarschijnlijk minder lekker?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Aardbeien die wit worden geplukt worden wel netjes rood maar niet zoeter. Dat zijn de zure waterige supermarkt aardbeien. Eigenlijk gewoon niet rijp.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Nee. Tot het punt van rijpen zijn aardbeien niet zoet en lekker, maar zuur en bitter. Tijdens het rijpen onder invloed van zonlicht worden ze roder, zoeter en heerlijk ruikend. Dat is een biologisch ingebouwd proces om te voorkómen dat de plant geen zaad zal verspreiden omdat de vruchten voortijdig gegeten worden.

Als je een onrijpe aardbei eet worden jouw zuur- en bitterreceptoren geactiveerd en die geven jou het teken dat het oneetbaar of zelfs giftig is.
. . .
Voor het juiste begrip: ik beweer hierboven niet dat onrijpe aardbeien giftig zijn, alleen dat de smaak ervan jou laat weten dat ze niet eetbaar zijn.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 13 juni 2020 11:04: tekst
4 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
@Amadea
Dat GIFTIG geldt toch niet voor onrijpe aardbeien of ander onrijp fruit.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image