Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is chocolade van 100 procent cacao hetzelfde als cacaomassa?

De repen die je kunt kopen van 99 tot 100% cacao is dit hetzelfde als cacaomassa die je in zakken kunt kopen ?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Chocolade is gemaakt van suiker met cacaoboter en cacaomassa.
Chocola van 100% cacao bestaat alleen uit cacaomassa.
____

Helaas is het Beste Antwoord al gegeven en ben ik gaan twijfelen:
Cacaomassa wordt uit cacaobonen gehaald. Het bevat ongeveer evenveel bestanddelen cacao als cacaoboter.
Om cacao(poeder) te maken wordt de massa uitgeperst, zodat er cacao en cacaoboter ontstaan.
Chocolade die uit 100% cacao bestaat is logischerwijs dus niet hetzelfde als cacaomassa.
____

Toch denk ik dat m’n eerste antwoord klopt:
In de praktijk wordt chocolade 100% cacao vervaardigd uit cacaobonen die tot cacaomassa worden gemalen die vervolgens tot stukjes chocolade worden verwerkt.
Deze 100% pure chocolade heeft alle cacaobestanddelen van de cacaobonen intact gehouden.
De omschrijving “100% cacao” is dus wat verwarrend.
Chocolade van 100 procent cacao is dus hetzelfde als cacaomassa.
(Lees meer...)
SimonV
5 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image