Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom moeten we na 6x geld storten betalen bij de Rabobank...?

Wij doen in principe het werk, het storten dan via de automaten. En de bank krijgt het geld waar ze rente op vangen... Dus ik begrijp de extra kosten niet die we er hiervoor berekent wordt.

11 jaar geleden
2.8K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Voor een particulier is het 6 keer nog gratis. Voor een bedrijf betaal je elke storting 4,50 en daarnaast nog 3 cent per biljet...
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Nu bij ABN ambo ook ineens...
Niet een beetje naargeaapt!!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

veel met name winkels storten hun geld.
Voor pinnen moeten ze (de winkels) betalen.
Banken graaien in elke richting (net als de belstingdienst) stomweg omdat de marktwerking bij banken niet echt werkt.
Natuurlijk is het onzin een apparaat wat toch nodig is , in gebruik zo duur te maken.
Zes keer afstorten per jaar is ook voor particulieren vaak te weinig.
Tevens wordt het storten van spaargeld ontmoedigd, het moet (na die zes keer) lang op een spaarrekening staan om "uit " te kunnen.
Bevendien is de storting begrends tot -ik meen 10 000 Euro.
Anders dan machtmisbruik en graaien kan ik er niet van maken, banken verdienen kapitalen met het geld wat ze van ons in bezit houden.
Gaan ze risicovol beleggen dan worden forse winsten niet veilig gesteld maar uitgegeven (bonuscultuur) en kan het nietop.
Gaat het mis met beleggen en speculeren, dan kan de staat bijlappen en dat loopt gelijk in de miljarden.
In de gouden jaren hebben banken en pensioenfondsen enorm veel geld bij elkaar geharkt en hebben er oa. prestigieuze gebouwen van neergezet, gesponsord aan topsport en hun netwerkvrienden veel toegeschoven.
De pensioenen zelf zijn niet meegestegen met de winst, het is dan ook onjuist om zelf veroorzaakte verliezen bij de burgers neer te leggen.
Ik vermijd dan ook bankhandelingen die mij geld kosten maar pinnen, Ideal en andere betaalvormen kosten de zaken best veel geld , welke wordt doorberekend aan de klant.
De bewering dat het storten van geld duur gemaakt word om zwart/grijs geld witwassen wordt tegengegaan beschouw ik als onzin , mn de RABO investeert fors in kernwapenindustrie (AD)en staat daarin op de derde plek, dat zal hun infuus van doping wel zijn. Dat storten kost in werkelijkheid niet (veel ) meer dan pinnen.
Mijn antwoord moet om wettelijke redenen als een persoonlijke mening gezien worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Dat klinkt alsof ze het zoveel mogelijk willen ontmoedigen: als je het incidenteel doet, kost het je geen geld, maar als je het meer structureel doet, betaal je kosten.
Kennelijk willen ze liever niet dat hun klanten dit doen. (Veel banken willen liefst alles zoveel mogelijk als overschrijving, liefst online, dat is goedkoper voor ze.)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De bank heeft natuurlijk ook exploitatiekosten. De kosten van personeel, energiekosten van het gebouw, afschrijving van het gebouw en de inventaris (waar ook die stortingsautomaat bij hoort), kosten van softwareontwikkeling, beveiliging, enz. enz.

Al die kosten wil de bank natuurlijk terugverdienen. (En liefst wat meer natuurlijk, net als ieder ander commercieel bedrijf).

Zo'n bank kan dan onderzoeken welke kosten allemaal samenhangen met het storten. Dat zijn onder meer de kosten die ik hierboven noem. (Die hebben natuurlijk ook betrekking op andere bankzaken. ) Met wat calculatiemodellen worden die kosten (+ winstopslag) dan toegerekend aan alle transacties die je bij een bank kunt doen.
(Lees meer...)
Computoon
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding