Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb maar één baan, moet ik dan loonheffingskorting aanvragen of aanpassen..?

Ik werk bij Amsterdam Arena en daar werk ik misschien zo een 7 uur per week. Ik verdien dan rond de 70 euro maar daar gaat iets van 20 euro vanaf..Wat gebeurt er dan met mijn geld?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Als je loonheffingskorting toepast krijg je die 20 euro gelijk uitbetaald.
Als je die korting niet aanvraagt kun je die 20 euro terugvragen via een t-biljet van de belasting (belasting teruggave)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
dat hangt ervan af, als je die 200 euro per maand die je nu krijgt voldoende vind hoef je het niet aan te vragen.
vul dan een t-biljet in voor belastingteruggave.
vind je het te weinig dan weer wel.
persoonlijk vind ik belastingteruggave altijd wel prettig.
in de zomer een paar honderd euro extra kan geen kwaad namelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Je kunt de loonheffingskorting bij 1 werkgever vaststellen. Als je maar onder 1 werkgever werkzaam bent lijkt het mij inderdaad verstandig deze aan te geven.

Dit zorgt er namelijk voor dat je meer van je bruto-loon overhoudt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Als het goed is, heb je toen je begon bij de Arena een loonbelastingverklaring ingevuld waarop je hebt aangegeven of je werkgever de heffingskorting voor je moest toepassen. Zo ja, dan zit het automatisch in je loon. Zo nee, dan kun je het zelf terugvragen, hetzij achteraf, hetzij door een voorlopig teruggaaf aan te vragen bij de belastingdienst.

Er ontstaat een andere situatie als je een partner hebt met wie je samenwoont, die meer verdient. Je kunt dan meer heffingskorting krijgen dan je van je werkgever ontvangt, omdat de belastingdienst het inkomen van je partner mee kan tellen als 'bron' waarover belasting wordt teruggegeven. In dat geval wordt je fiscaal partners, en kun je het geld terugvragen door óf achteraf allebei belastingaangifte te doen, óf allebei een aanvraag voor voorlopig teruggaaf in te dienen.

Bij aangifte of terugvraag achteraf krijg je het bedrag waar het om gaat in één keer. Bij een aanvraag voorlopig teruggaaf wordt het bedrag opgedeeld in het aantal maanden dat nog rest van het kalenderjaar, en krijg je dus maandelijks een termijn uitbetaald. In dat geval moet je achteraf aangifte doen, wordt gecontroleerd of de inkomsten die je verwachte in een jaar ook de inkomsten zijn die je hebt ontvangen, en gekeken of je nog een bedrag extra krijgt of een deel terug moet betalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding