Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

als je je belastingaangifte gaat doen, moet je dat dan doen over wat je hebt verdiend dat jaar of wat je daadwerkelijk hebt gekregen?

Ik ben namelijk door omstandigheden enkele maanden later uitbetaald.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (4)

Over het bruto salaris
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je geeft op wat er op je jaaropgaaf staat en anders alles wat je in dat kalenderjaar hebt ontvangen, dus alle inkomsten nu uit 2012.

Toegevoegd na 1 minuut:
Of al het geld wat je kreeg en wat op een loonstrookje met een datum uit 2012 stond. Het kan dus zijn dat je loonstrookje wel 2012 was maar je geld in 2013 kwam, dan hoort het ook nog bij 2012.

Maar je hebt toch wel een jaaropgave gekregen? Anders moet die ook al ingevuld zijn door de belastingdienst als je na 1 maart het formulier gedownload hebt.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je dient het bedrag te noteren wat op de bekende jaaropgave staat; dat is ook het bedrag dat de werkgever heeft doorgegeven aan de Belastingdienst. In de hoop natuurlijk, dat de werkgever het op correcte wijze in zijn salarisadministratie heeft verwerkt.

Wanneer loon niet is uitbetaald, wordt het in fiscale zin geacht te zijn genoten op het tijdstip waarop het vorderbaar en inbaar is geworden. Vorderbaar wil zeggen dat de werknemer recht heeft op uitbetaling. Inbaar wil zeggen dat de werkgever in staat is het loon te betalen.

Als er nabetalingen gedaan worden, moet dat loon door de werkgever worden aangegeven in het tijdvak waarin de werknemer het loon geniet.
Computoon
12 jaar geleden
Er moet normaal overeenstemming zijn tussen het jaar waarin je werkgever je loon in kosten neemt en het jaar waarin het dan ook aan jou wordt 'betekent'. Vandaar dat je je altijd moet baseren op vermelde jaarstaat, die automatisch ook verwerkt dient te worden door de belastingdiensten.

In België hoef je deze documenten niet eens in te vullen en komt dat allemaal automatisch ingevuld in de nodige vakken (op wat details na, zoals bijv. je vrijstelling woon/werkverkeer en specifieke hypothecaire of andere aftrekken). We zitten hier op dat vlak bijna aan een 'automatisch verwerking' zoals het geval ook met pensioenen in Nederland, meende ik (bij ons ook al intussen sinds verleden jaar met het stelsel van 'vereenvoudige aangifte').

Als zelfstandige of ZZP'er ligt het anders, laat het weten als dat je vraag is, maar dan komen we wellicht met 2500 karakters niet toe...
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing