Moet ik nog aangifte inkomstenbelasting doen als ik al een voorlopige aanslag heb gedaan?
De voorlopige aanslag over 2019 is goedgekeurd.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Belastingen. Vragen over bankieren, beleggen, cryptocurrency, economie, lenen, sparen, uitkeringen en toeslagen en verzekeringen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
De voorlopige aanslag over 2019 is goedgekeurd.
Ik heb geen brief ontvangen en ben dus niet verplicht aangifte te doen. Ik wil wel graag als proef een voorlopige aangifte invullen om te kijken of ik mogelijk iets terug krijg. Als daaruit blijkt dat ik terug moet betalen, ben ik dan verplicht de aangifte op te sturen, of heb ik dan als het ware geluk gehad?
Als je bijvoorbeeld een lijfrente afkoopt van bijvoorbeeld 100.000 dan keert de verzekeringsmaatschappij maar 48000 euro uit. De rest gemakshalve de 52% loonheffing houdt de maatschappij in. Je krijgt die 52000 later pas nadat je zelf de inkomstenbelasting hebt betaald. De belastingdienst geeft dan een zogenaamde vrijwaringsverklaring af. Maar waarom 'moet' de verzekeringsmaatschappij zo moeilijk doen en keren ze niet gewooon alles uit zodat de verkrijger ook daarvan meteen zijn inkomstenbelasting van kan betalen?
Zie voor een goed voorbeeld: https://www.nationaleombudsman.nl/nieuws/columns/2011/excuses-van-de-belastingdienst
In verband met het coronavirus kan ik tot 1 juni niet meer werken bij het bedrijf waar ik werkzaam ben, bij dit bedrijf maak ik de meeste uren en heb ik dus ook loonheffingskorting aanstaan.
Ik heb daarbij wel een andere baan waar ik momenteel de loonheffing uit heb staan.
Mijn vraag luidt als volgt:
Kan ik bij het bedrijf waar ik nu wel kan werken, loonheffingskorting tijdelijk aanzetten en bij het andere bedrijf tijdelijk uit. En zodra het Corona achter de rug is weer omwisselen?
Hoi allemaal,
Ik verdien mijn geld met online diensten, die ik laat uitbetalen op mijn crypto wallet. Vervolgens stuur ik het geld naar mijn bankrekening. Het zijn geen grote bedragen, maar ik zit wel boven de jaarlijkse 7 duizend euro die je belastingvrij mag verdienen.
Ik werk niet voor een werkgever en sta niet ingeschreven in de KVK.
Hoe zit het met belasting aangifte doen? Hoeveel % moet ik betalen?
Moet ik kunnen aantonen hoe ik het geld hebt gekregen?