Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen over Financiën. Specifieke vragen over bankieren, belastingen, beleggen, economie, lenen, sparen, uitkeringen en toeslagen en verzekeringen vind je in één van de subcategorieën.

Nieuwste vragen

Kan een belastingteruggave van 2018 teruggevorderd worden als ik in 2019 geen wwb meer heb?

Ik had in 2018 een uitkering van de gemeente tot november. Toen kreeg ik een nieuwe baan. In 2019 kregen we dus de belasting teruggave van 2018. Kan de gemeente dit terugvorderen onder het mom van: dit hoort bij 2018, dus moet u terug betalen? Naar mijn mening niet, omdat ik dat geld pas in 2019 heb gekregen. Maar de gemeente houdt vol van wel. Ook zit daar een bedrag bij wat in 2019 is betaald vanuit ons bedrijfje. Dat kregen we dus gelijk met de teruggave van 2018 terug. Maar dat hebben ze ook mee gerekend. Ik moet nu dus een behoorlijk hoog bedrag terug betalen terwijl er niks van klopt, naar mijn mening.

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
1.1K
1

Waarom betalen we premie én eigen risico?

We betalen elke maand zorgpremie. Als ik het goed begrepen heb, hebben we daarnaast een verplicht eigen risico van minimaal 385,-. Dat betekent dat we alles onder dat bedrag zelf moeten betalen en dat de rest vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Maar waarom betalen we dit als we ook al premie betalen? Die premie zou toch de hele verzekering moeten dekken? Een telefoonverzekering of autoverzekering werkt ook niet met dit systeem, toch?

Als iemand mij het in jip-en-janneke-taal kan uitleggen, graag!

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
2.1K
1

Is er een verschil in belasting als je het per week of per 4 weken laat uitbetalen?

Ik heb de keuze om mijn salaris per week of per 4 weken te laten uitbetalen. Mijn vraag is of dat een van de twee opties belastingwijs gunstiger is. Gaat er meer belasting van je loon af als je het per 4 weken laat uitbetalen, omdat het een groter bedrag is of is het gewoon hetzelfde als per week als je het bij elkaar optelt.

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
1.8K
1

Hoeveel dagen zijn er wettelijk geregeld met een particulier <buurman> om je factuur te betalen?

ik heb een schutting laten plaatsen samen met mn buurman met wederzijdse toestemming. Beide partijen zijn het er overeens om de schutting te plaatsen. Ik kreeg de factuur binnen op 4 november en die moest ik op een redelijke termijn betalen domweg de hovenier moet de leverancier weer betalen en mijn buurman moet mij weer betalen door soort voorschot nota. Welke regels zijn over de betalings termijn <dagen> Deze buurman gaat nu een beetje moeilijk doen over de betaling. en inmiddels is het bijna 1 week geleden. Volgens mij moet hij betalen want de schutting staat precies op de erfgrens en we waren het allemaal erover eens over de vervanging van de schutting. wie weet het juiste antwoord.
het is in goed vertrouwen gegaan zoals met de meeste buren die het uitstekend kunnen vinden. Stel je maakt er een rechtzaak van wie betaald dan de proces kosten. de verliezer of beide de helft. helaas heb ik geen rechtsbijstand verzekering. Wat zullen de proceskosten in deze standaard casus zijn. wie weet het juiste antwoord. best wel bizar

2 jaar geleden
in: Bankieren
1.6K
1

Wie mag een evr-registratie afkomstig van verzekeraars inzien?

Stel je voor: je wordt beschuldigd van verzekeringsfraude, en de verzekeraar plaatst je in het EVR (extern verwijzings register). Hierdoor kom je op de zwarte lijst te staan, en betaal je voortaan torenhoge verzekeringspremies, vanwege het grote risico in verband met de EVR-registratie.

Mijn vraag is: kunnen ook banken en kredietverstrekkers deze registratie inzien? Of blijft de registratie dan beperkt tot verzekeraars? Als een bank de registratie afkomstig van een verzekeraar kan inzien, dan kun je een bankrekening of hypotheek wel vergeten.

2 jaar geleden
1.4K
1