Staat een Boeddha 'positief' in het leven?
Is iemand verlicht is en Buddha wordt genoemd positief? Objectief? Ze zijn altijd aardig en kalm, betekent dat dan dat de objectieve realiteit, van nature een soort van positieve vibe heeft?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Filosofie. Vragen over aardrijkskunde, astronomie, biologie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Is iemand verlicht is en Buddha wordt genoemd positief? Objectief? Ze zijn altijd aardig en kalm, betekent dat dan dat de objectieve realiteit, van nature een soort van positieve vibe heeft?
Mijn eindexamen dit jaar gaat over Emoties. Hierbij hebben Sapir en Whorf ook een rol, omdat zij zeggen dat emoties afhangen van de taal. Als een bepaald woord in de taal niet voorkomt, kan je deze emotie dus ook niet hebben. Bijvoorbeeld: Wij hebben het woord gezelligheid, en weten wat het betekent. Iedereen in Nederland weet wat gezelligheid is. Maar in een paar landen kennen mensen dit woord niet. Dan is de vraag volgens Sapir en Whorf: Kennen deze mensen de 'emotie' gezelligheid wel?
Ook worden in mijn boek telkens de fysiologische en cognitivistische kant uitgelegd. Dus nu mijn vraag, behoren deze twee filosofen tot één van deze stromingen, en zo ja, welke? Dit staat niet in mijn boek namelijk en ik wil het wel graag z.s.m. weten (mijn les is pas op donderdag maar ik wil het graag eerder weten)! :)
Wat waren de verschillen tussen de ideeën van Plato en Aristoteles?
Wie was de grondlegger van filosofie? En waar kwam hij/zij eigenlijk vandaan?
Zo ja, wat is het dat het zo zinloos maakt? Zo niet, waarom is het zinvol?
Stel er is géén reden; te vinden, te ontdekken, waarom iets gebeurt, waarom het dat geval is. Zorgt de reden ervoor dat het dan zin heeft (waar het de reden van is of moet zijn)? Of heeft het meer dan een reden nodig om zinvol te zijn?