Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je ontdooide (tijger)garnalen na bereiding in de wok weer terug invriezen. Met ontdooid rund- of varkensvlees gaat dat prima in jus?

Het lijkt mij dat je als je ontdooit vlees na bereiding weer invriest in jus dat dit ook moet kunnen met garnalen?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Dat kan wel, maar als je het weer wilt eten zijn ze behoorlijk taai en echt niet zo lekker meer.

Beter is om zoveel te maken als je op kunt.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

schaaldieren zijn veel bederfelijker dan vlees.
Om veilig te zijn zou je de garnalen kunnen pasteuriseren voor je ze invriest. In het zakje waar je ze in gaat invriezen verhitten in water.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
In theorie kan dat altijd natuurlijk, maar het is voor geen 1 product goed om na ontdooid te zijn weer opnieuw ingevroren te worden dit gaat altijd ten koste van de kwaliteit. Je kunt uit het doosje toch precies zoveel garnalen halen als je denkt nodig te hebben, en tja als je er dan 1 of 2 weg moet gooien maakt dat toch niet zoveel uit, beter dan de volgende keer garnalen te eten die niet meer lekker zijn!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing