Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Opboeren na komkommer eten.

Hoe kan het dat nadat je komkommer gegeten hebt je er soms uren later nog van opboert?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
27.3K
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De komkommertijd is zeker aangebroken..

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Sommige personen kunnen niet goed tegen komkommer, je kunt dan de hoeveelheid die je eet kort koken.

Ik heb een mooi boekje Gids voor gezonde voeding, hij is niet meer in de handel, maar vind het een praktisch gidsje.

KOMKOMMER

Latijnse benaming: Cucumis sativus

Samenstelling : Eiwit-, vet-, koolhydraten 3 g, water 95 g Basenoverschot 14 mg Kilokalorieën 13 (kilojoules ± 55)

Vitaminen : A, B en C
Mineralen : Natrium, kalium, ijzer, chloor, zwavel, silicium,
mangaan


HERKOMST
Deze eenjarige klimplant is afkomstig uit het noorden van India en werd al in de oudheid rond de Middellandse Zee geteeld.

EIGENSCHAPPEN

In Nederland worden veel komkommers in kassen groot gebracht. Toch blijven de buiten geteelde rassen en de augurken het gezondst.

Komkommer werkt vochtafdrijvend en is zeer heilzaam voor reuma- en jichtpatiënten. Ook nierpatiënten vinden er baat bij.

De komkommer werkt eveneens kalmerend en bloeddruk-verlagend en helpt bij overgangsklachten zoals opvliegers.

Vochtophoping in de celweefsels (Cellulitus) verdwijnt ook met komkommer. Drink een maand lang 's morgens een glas komkommersap of eet een Vz geraspte komkommer.

Een enkele keer wordt rauwe komkommer niet verdragen. Wie daar last van heeft moet de komkommer zeker niet laten staan, maar de komkommer 5 min. koken met een bodem water.

Wie last heeft van diarree moet eens komkommersoep proberen, gemaakt van 1 liter water, 3 geschilde aardappelen in blokjes en 1 komkommer met schil in plakjes. Kook dit mengsel 20 min. en mix het. Niets anders gebruiken.

Komkommersap als slaapdrankje Drink 's avonds voor het naar bed gaan een glas komkommersap. Uw slaap zal er rustiger door worden.

Uitwendig

Een geïrriteerde vette huid met wijde poriën is er mee gebaat als deze dagelijks wordt afgedaan met komkommer-sap.

Komkommersap is trouwens een weldaad voor alle huidtypes. U kunt plakjes komkommer op de huid leggen en er doodstil een kwartiertje mee gaan liggen of een maskertje maken van komkommersap vermengd met room en eventueel een stijfgeklopt eiwit, dat royaal op uw gezicht aanbrengen en eveneens een kwartiertje horizontaal gaan.

Zonnebrand

Gloeit uw huid onaangenaam na een dagje op het strand? Komkommersap verzacht.
Ook brandwonden doen minder pijn, als u ze met komkommersap behandelt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
veel moeite gedaan... dat wel. + van mij.

Andere antwoorden (5)

Dat komt door de zaadjes/pitjes in komkommer, die veroorzaken gasvorming.
Je kan de komkommer over de lengte halveren en de zaadjes eruit scheppen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Waarom een min? Het is een bekend fenomeen.
Omdat er heel veel vocht in zit en een daarnaast is een komkommer (net als sla bijv) moeilijk te verteren
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het komt door de schil. Net als bij paprika veroorzaakt hij gasvorming en oprispingen. Probeer eens om hem te schillen en als dat niet helpt kan je hem schillen, in blokjes snijden of grof raspen en flink met zout bestrooien. Dit laat je een nacht in de koelkast staan in een afgesloten bak. Beetje azijn en olijfolie erdoor en kruiden met versgemalen peper en een beetje suiker naar smaak. Heb je een lekkere komkommersalade waarvan je niet oprispt. Probeer het maar.

Toegevoegd na 3 minuten:
Als je de zaadjes en het vocht weggooit, is hij moeilijker verteerbaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bekend is dat het - niet bij alle mensen - spijsverteringsproblemen geeft. Of dit aan de pitjes ligt, zoals elders wordt gezegd, is niet duidelijk. De een zegt: schillen, de ander zegt: pitjes. De een zegt nooit schillen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Meestal eet je met komkommer nogal wat lucht mee naar binnen, DAT is volgens mij de oorzaak van het feit dat je die lucht later nog weer lang opboert.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding