Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen rietsuiker en bruine basterdsuiker?

Kan ik de een gebruiken om te bakken als er in het recept de andere wordt gezegd

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Basterdsuiker, ook wel bastaardsuiker genoemd, en de bruine variant in Nederland ook bruine suiker en in België cassonade[, wordt gemaakt door aan fijngemalen, witte, geraffineerde suiker een oplossing van invertsuiker toe te voegen. Hierdoor bevat basterdsuiker naast de sacharose ook een beetje fructose en glucose (van de invertsuiker)
Rietsuiker is de variant van onze gewone witte bietsuiker. Alleen in plaats van bieten wordt de suiker geraffineerd vanuit suikerriet.
Je kan beide suikers gebruiken om te bakken. Bij sommige baksels (b.v. cake) kan het beetje stroperige van de basterd de luchtigheid een beetje aantasten. Bij appeltaart is de basterdsuiker juist extra lekker.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Basterdsuiker lost sneller op dan gewone suiker.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing