Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen rietsuiker en bruine basterdsuiker?

Kan ik de een gebruiken om te bakken als er in het recept de andere wordt gezegd

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
25.3K
Amadea
3 jaar geleden
De smaak is anders. Je kunt ze prima voor elkaar in de plaats gebruiken, maar het eindresultaat is niet hetzelfde vanwege die andere smaak.
Inekez1
3 jaar geleden
Zie ook deze eerder gestelde vraag:
https://www.startpagina.nl/v/eten-drinken/koken/vraag/639557/bruine-basterd-suiker-gebruiken-250/

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Basterdsuiker, ook wel bastaardsuiker genoemd, en de bruine variant in Nederland ook bruine suiker en in België cassonade[, wordt gemaakt door aan fijngemalen, witte, geraffineerde suiker een oplossing van invertsuiker toe te voegen. Hierdoor bevat basterdsuiker naast de sacharose ook een beetje fructose en glucose (van de invertsuiker)
Rietsuiker is de variant van onze gewone witte bietsuiker. Alleen in plaats van bieten wordt de suiker geraffineerd vanuit suikerriet.
Je kan beide suikers gebruiken om te bakken. Bij sommige baksels (b.v. cake) kan het beetje stroperige van de basterd de luchtigheid een beetje aantasten. Bij appeltaart is de basterdsuiker juist extra lekker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Basterdsuiker lost sneller op dan gewone suiker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding