Patatje in de airfryer maken - is het dan nog steeds junkfood?
gezien dat een airfryer zonder vet werkt, en de hoeveelheid vet die dan in diepvries patat zit uit de supermarkt maar heel miniscuul is, is een patatje bereidt in de airfryer dan nog steeds junkfood ? het patatje is dan voor minstens 80-90% aardappel.
junkfood (google):
Junkfood is ongezond voedsel met veel calorieën uit suiker of vet, met weinig voedingsvezels, eiwitten, vitamines, mineralen of andere belangrijke vormen van voedingswaarde. Precieze definities verschillen per doel en in de tijd.
Je geeft zelf al een soort aan dat junkfood een lastig begrip is.
Waarom stel je niet gewoon de vraag: Bevat patat uit een airfryer minder vet dan patat uit de frituurpan? Dan kan je een objectief antwoord krijgen: (LET OP IK WEET NIET OF HET ANTWOORD van die site KLOPT, maar de vraag geeft iig mogelijkheid tot objectiviteit.)
https://www.arendse.nl/de-airfryer-gezond-of-niet/#:~:text=Ja.,minder%20dan%20de%20traditionele%20frituurpan.
Is een aifryer gezonder dan een frituurpan?
Ja. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je een stuk minder vet binnenkrijgt wanneer friet in een airfryer wordt klaargemaakt. Het onderzoek laat zien dat er maar liefst 70 procent minder vet wordt gebruikt voor de bereiding. Dit komt neer op 45 kcal per 100 gram minder dan de traditionele frituurpan.
=== Ik zou niet eens weten of patat uit de frituurpan (met "goede" olie) per se junkfood is.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.