Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke ingrediënten kunnen bij de eerste fermentatie waterkefir?

Op internet lees ik verschillende waterkefir recepten en soms spreken ze elkaar tegen. Honing kan bijvoorbeeld niet toegevoegd worden bij de eerste fermentatie omdat het antibacterieel werkt tegen de actieve bacteriën van de waterkefir korrels, dus kun je dat pas toevoegen bij de tweede fermentatie. Pruimen, vijgen en rozijnen zijn wel geschikt voor de eerste fermentatie.
Zijn deze ingrediënten geschikt voor de eerste fermentatie?
- Gember
- Thee
- Limoen
- Appelazijn
En hebben jullie nog suggesties?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Zuren als appelazijn zou ik vermijden, omdat die de pH (zuurgraad) naar beneden brengen en dat remt de bacteriegroei.
Je hebt in ieder geval suiker nodig om de gisting op gang te brengen en als fruit zou ik gedroogd fruit toevoegen zoals pruimen, rozijnen, abrikozen e.d.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 20 juni 2020 20:28: bron, tekst
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image