Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat cacaomassa wel smelt en cacao nibs niet?

Beide cacao producten hebben gelijkaardige voedingswaarden, de nibs is niet te smelten maar de cacaomassa (niet te verwarren met cacaoboter, wat overigens ook goed smelt) smelt dan weer wel, hoe komt dit? Is daar een verklaring voor?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
2.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nibs zijn in feite gewoon cacaobonen, waar de vezels etc nog inzitten. Die vezels smelten niet. Vergelijk dit met andere bonen zoals tuinbonen die ook niet smelten.
(Lees meer...)
4 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Als ik de voedingswaarden vergelijk dan hebben de nibs bijna het dubbele aan vezels dan de cacaomassa, namelijk 22g vezels per 100g, de cacaomassa heeft ongeveer 12g vezels. Maar heeft het dan exact hiermee te maken?
tinus1969
4 jaar geleden
Niet alleen met de hoeveelheid vezels maar ook de soort. Nibs/noten hebben nog een schil = ook vezels.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding