Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Je kunt alle schaal- en schelpdieren invriezen.
Indien je ze zelf hebt gevangen, zijn ze heel vers. Heb je ze gekocht bij een viswinkel, dan zijn ze ook nog niet ingevroren geweest. Heb je ze ingevroren gekocht en laten ontdooien, dan vries je ze natuurlijk niet opnieuw in.
Als je verse alikruiken hebt, moet je ze snel consumeren. Omdat ze in de koelkast maar kort houdbaar zijn (ongeveer 2 dagen) en je ze heel koel moet bewaren (maximaal 2 graden) is invriezen een optie. Natuurlijk komt dit de smaak niet ten goede. Zorg wel ervoor dat je ze voor gebruik laat ontdooien in de koelkast.
Je kunt er ook voor kiezen om ze te bereiden. Alle slakjes met een naald eruit te halen. Ze vervolgens in te vriezen met wat vocht. Na het ontdooien, kun je ze dan bijvoorbeeld verwerken in een vissoep.
Op Belgische sites wordt meer gemeld over het invriezen van schaal- en schelpdieren.

https://dagelijksekost.een.be/kookvragen/kan-ik-garnalen-en-andere-schaaldieren-invriezen
http://www.jannekes.nl/tips/diepvriesvis.htm
https://www.vandermaesen.be/weetjes-en-tips/vis-bewaren/
Klik bij de eerste link even door naar mosselen. (Koken en daarna invriezen)
(Lees meer...)
Toegevoegd op 22 maart 2019 21:44: tekst
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding