Waarom zit bij een aantal soorten brood spul op de korst en niet in het deeg?
Bijvoorbeeld een sesambrood of een maanzaadbrood. Dan zit het sesamzaad of maanzaad alleen op de korst.
Maar bij een zonnepittenbrood zitten er wel (heel weinig overigens) zonnebloempitten in het deeg mee gebakken.
Toegevoegd na 3 minuten:
En dan durven ze die broden nog "sesambrood" of "maanzaadbrood" te noemen ook. Een brood is minstens 800 gram als er 10 gram sesamzaad of maanzaad op zit is het veel. Waar heb je het over, niet eens 2%.
N.a.v. je toevoeging in de regel geven we een naam niet zozeer aan het hoofdingrediënt, maar juist aan het deel wat zich onderscheid.
In aardbeienyoghurt zitten ook maar nauwelijks aardbeien. De verzamelnaam is "yoghurt", maar de verbijzondering is de aardbei. Zo ook bij het sesambrood: de verzamelnaam is "brood", maar wélk brood ? Dat herken je aan de pitjes die er bovenop zitten: de sesamzaadjes maken er "sesambrood" van. En, je kan zeggen wat je wil, maar zodra er ook maar een klein stukje korst met sesamzaadjes je mond binnen komen dan herken je de smaak onmiddellijk. Bij een groot deel van de happen is dat het geval, dus het brood heeft naar mijn idee wel degelijk een andere smaak. En juist het feit dat niet elke hap hetzelfde smaakt maakt het voor mij persoonlijk verrassend en daardoor lekkerder.
De eerste regel moet zijn:
N.a.v. je toevoeging. In de regel geven we een naam...
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.