Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Palmolie is plantaardige olie die hoofdzakelijk wordt gewonnen uit de vruchten van de oliepalm.
Kokosolie is een tropische olie, die wordt verkregen door persen of extractie van kopra, het gedroogde witte vruchtvlees van de vrucht van de kokospalm.

Toegevoegd na 6 minuten:
Palmolie wordt gebruikt in margarine, frituurolie, aardappelchips, tarochips, sauzen en koekjes, als grondstof voor zeep en andere detergenten, voor biodiesel en voor de opwekking van groene stroom.

Kokosolie wordt in de keuken vooral gebruikt om te bakken, braden of frituren.
Ook als vervanger van roomboter of margarine wordt kokosolie toegepast. Daarnaast wordt kokosolie in de zoetwarenindustrie gebruikt, aangezien kokosvet bij het smelten smeltwarmte opneemt. Hierdoor geeft het een verkoelend effect in de mond.
Kokosolie wordt ook in de cosmetische industrie toegepast; onder andere in gangbare cosmetica, zeep, tandpasta en shampoo.
(Lees meer...)
SimonV
8 jaar geleden
Palmolie bevat vooral veel onverzadigde lange vetzuur ketens (zoals palmitinezuur; C16-keten en oliezuur C18-keten). Kokosolie bevat veel 'medium chain triglycerides' (laurylzuur ea. C12/C14-ketens).
Daardoor is palmolie 'harder' (hoger smeltpunt) dan kokosolie. Verder kan je lichaam MCTs uit kokosolie niet goed opslaan en worden ze meteen verbrand of omgezet.
(Lees meer...)
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding