Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is mijn cake/taart aan de bovenkant plakkerig?

Beste mensen,

Ik ben een drielaags chocoladetaart aan het maken. Helaas zijn de cakes aan de bovenkant hard en plakkerig? Heeft dit met temperatuur van de oven te maken of teveel suiker? O.i.d.

Dit is gelukkig een oefentaart met kerst hoop ik de perfecte taart te hebben.

Alvast bedankt.

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat je taart bovenaan een beetje plakkerig is, is normaal.
De suiker in je gebak gaat bovenaan lichtjes karamelliseren. Daar suiker hydrofiel is (hydrofiel = water minnend) gaat deze na afkoeling het vocht in de lucht beginnen aantrekken en daardoor begint voelt je gebak plakkerig aan. Dit is normaal en niks om je zorgen over te maken. Dit komt vooral voor bij biscuitachtig gebak daar hier relatief veel suiker inzit.
Je kan de bovenlaag eventueel met een goed mes dun afsnijden waardoor je meteen ook een perfect recht gebak hebt, dit doen bakkers meestal ook.
In ieder geval veel succes met je gebak en smakelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
+ Een taartzaag is handig om een klein, recht laagje van de bovenkant af te snijden.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/paletmes-taartzaag?utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=T4U%20%7c%20Product%20%7c%20Gereedschap&utm_term=%2Btaartzaag&utm_content=18931-0D06D09B-5ADB-4EDE-9027-BA87CF9EF3C4S6424889305
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
@ crea:
inderdaad ja, alleen is het zo dat iedereen wel een mes in huis zal hebben en een taartzaag of iets dergelijks meestal niet.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding