is gewone beenham voor op je boterham ook ''bewerkt'' vlees?
ik eet dagelijks (gerookte) Beenham op mijn boterham of broodje. maar is dit ook bewerkt?
Ligt ook heel erg aan wat je verder eet, drinkt en doet op een dag. Als jij lekker gezond eet, ga je echt niet dood van af en toe een plakje bacon.
Biefstuk is (als het goed is) onbewerkt.
Gehakt van de supermarkt is meestal bewerkt, vers van een goeie slager onbewerkt.
Rood vlees is (volgens dit onderzoek) niet gevaarlijk onder de 500 gram bereid rood vlees per week, dat is ongeveer 700a750 gram rauw verpakt.
En dat is best veel. Bij 2x wit vlees, 2x vis en 3x rood per week, mag je die 2 x dus bijna 250 gram in de pan leggen.
Rood vlees wordt in sommige anderen landen (en vroeger ook wel in Nederland) geconserveerd met nitriet -dat geeft namelijk ook een mooie kleur. In Nederland mag dat wordt of het iig niet meer gedaan.
3x per week kan je bijna 250 gram.. (niet 2x) Beter iets verder kijken:
Er zijn volkeren, o.a. de Inuit die veel meer vlees eten en veel minder darmkanker hebben. Het is niet vlees op zich, het is de manier waarop het gefokt wordt.
Een koe hoort in de wei gras en kruiden te eten, niet in een stal met veel soja en mais.
Er zit daardoor een groot verschil tussen omega3 en 6 waarbij 6 ontstekingsbevorderend werkt. En dat is een risico factor voor kanker.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.