Hoe test je de houdbaarheid van eieren?
Ik heb al verschillende vragen voorbij zien komen omtrent de houdbaarheid van eieren, maar nu heb ik twee tegenstrijdige testen met ook nog eens twee tegenstrijdige antwoorden.
Ik heb de eerste test gelezen en zie ik wel meer voorbij komen:
Neem een liter water en 80 gram zout. Dompel het ei in het water. blijft het drijven dat is het niet goed meer.
Ik heb de 2e test uit een 'ei allerlei' foldertje:
Dompel het ei in water. Blijft het drijven dan is het niet goed meer.
Nu komen de tegenstrijdige antwoorden.
Test1: Het ei blijft drijven, dus zou niet goed meer zijn.
Test2: Het ei zinkt, dus zou nog goed zijn.
Wij kopen de eieren altijd bij onze plaatselijke boer en schrijven zelf de aankoopdatum op de eieren, zodat we zelf nog een beetje een beeld hebben hoe oud de eieren zijn. De geteste eieren waar ik het nu over heb zijn 1 maand oud. We bewaren ze altijd buiten de koelkast.
Ik heb al eens meegemaakt hoe een rot ei ruikt (in de pan) en dit is niet een erg aangename geur om het netjes te houden :-) .
Heeft iemand hier een uitleg voor?
Of is het gewoon na een maand einde verhaal?
Groet,
Erwin.