Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Groene eierdooier. Hoe komt het dat de eierdooier van een gekookt ei groen wordt als ik het ei bewaar?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als je een ei te lang kookt, krijgt de dooier een groen randje. Kook je een ei langer dan 15 minuten, dan kan zelfs de hele dooier groen worden. Dit groen worden is een chemische reactie. Het zwavel in het eiwit (er zit inderdaad zwavel in het eiwit) scheidt zich van de eiwit moleculen en hecht zich aan het ijzer in het eigeel. Deze reactie levert de groene kleur op, die volledig onschuldig is en je dus gewoon kan eten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding