Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom is chocomelk zo donker?

Als je zelf chocomel maakt is die licht bruin maar chocomel mer 1,7% cacao ih heel donker?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
742

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De chocolademelk die je zelf maakt ( grote schep cacao- dat is meer dan 1,7% cacao-plus suiker en melk) wordt net zo donker als je zelf wilt, afhankelijk van de toegevoegde hoeveelheid cacao. Mijn kop chocolademelk is wel heel donkerbruin en zeker als vooral water aan wordt toegevoegd i.p.v. melk. In een fabriek wordt niet alleen cacao in de drank toegevoegd maar mogelijk ook gecarameliseerde suiker en die maakt de drank donkerbruin. Het wordt dus een keer het etiket lezen van chocomel en hopen dat de fabrikant precies aangeeft wat hij allemaal in de drank gedaan heef ; 1,7% cacao is heel weinig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding