Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Dit hangt af van het soort van kaas. Van sommige, vooral zachte, kazen is de korst zeker eetbaar. Bij de meeste andere kazen is het niet de bedoeling dat de korsten worden opgegeten.
Sommige kazen (zoals de traditionele Gouda of Edammer) hebben een plasticachtige coating die moet voorkomen dat de kaas tijdens de rijping te sterk uitdroogt. Om te verhinderen dat de kaas aan de buitenkant beschimmelt, wordt aan het buitenlaagje het antibioticum pimaricine (= natamycine, E235) toegevoegd. Alhoewel dit in kleine hoeveelheden niet schadelijk is, wordt toch afgeraden om die coating op te eten. De kaaskorst direct onder het plastic laagje is wel eetbaar.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Je kunt kaaskorst prima eten, dat heb ik vroeger zo vaak gedaan. Het verteert wel maar langzamer dan de rest van de kaas omdat de korst nogal taai is.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing